VI Quiz: over de vier Champions League-finales die Barcelona won

Reacties

Deze zondag is het exact veertien jaar geleden dat Frank Rijkaard met Barcelona de Champions League won door Arsenal in de finale met 2-1 te verslaan. Reden voor een quiz over de successen van de Catalanen in het miljardenbal.

VI Quiz: over de vier Champions League-finales die Barcelona won
© Pro Shots

Sinds die glorieuze 17 mei 2006 won Barcelona de Champions League immers vier keer in een periode van negen jaar. Dat terwijl het daarvoor slechts één Europa Cup I achter zijn naam had staan: die van 1992, toen het Dream Team van Johan Cruijff dankzij een rake vrije trap van Ronald Koeman te sterk was voor Sampdoria.

Onder leiding van Rijkaard won Barça veertien jaar later dus ook de in 1992/93 opgerichte Champions League voor het eerst. Daarna volgden nog drie eindzeges: in 2009 en 2011 onder Pep Guardiola en in 2015 onder leiding van Luis Enrique. De vraag van deze quiz: welke spelers deden mee in die vier CL-finales? Veel plezier!

Uitleg bij de quiz: per spelers staat zijn positie, rugnummer en nationaliteit vermeld. Spelers met een sterretje scoorden, spelers met een pijltje vielen in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.