VI Opinie: wie moet de nieuwe aanvoerder van Oranje worden?

Reacties

Het Nederlands elftal is op zoek naar een nieuwe aanvoerder. Bondscoach Ronald Koeman maakte maandagmiddag bekend dat een terugkeer van Arjen Robben definitief uitgesloten is en dus rijst de vraag: wie wordt de nieuwe captain?

VI Opinie: wie moet de nieuwe aanvoerder van Oranje worden?

Koeman wilde er maandag nog geen uitspraken over doen, maar lichtte wel een tipje van de sluier op: 'Een aanvoerder moet voor mij iemand zijn die een overwicht op de groep heeft. Ik vind ook dat hij op een bepaalde positie moet spelen, ik ben niet van plan een keeper of spits captain te maken.'

'Hij moet in alle opzichten een voorbeeld voor het team zijn', aldus de bondscoach, die vervolgens werd geconfronteerd met de naam Virgil van Dijk. 'Dat zou een mogelijkheid kunnen zijn', reageerde Koeman, die in het verleden succesvol samenwerkte met de verdediger bij Southampton.

Met de criteria die Koeman hanteert, blijft er een select groepje kanshebbers voor de aanvoerdersband over. Van de huidige selectie heeft Kevin Strootman de meeste ervaring als aanvoerder van Oranje. De AS Roma-middenvelder droeg veertien keer eerder de band.

Stefan de Vrij en Jeroen Zoet mochten zich ook ooit voor een aantal minuten aanvoerder van het Nederlands elftal noemen. Daley Blind (acht duels de captain) en Jeffrey Bruma (drie duels) zaten wel in de voorselectie, maar overleefden de schifting niet.

Onze vraag aan jullie is simpel: wie moet Arjen Robben opvolgen als aanvoerder van het Nederlands elftal? We hebben een paar suggesties gedaan, maar er zijn uiteraard meer opties. 

'Koeman moet van Oranje zonder wereldsterren een goed team maken'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.