VI Opinie: wat zijn de belangrijkste 'Koeman-keuzes'?

Reacties

Het Nederlands elftal speelt donderdagavond de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland, een paar dagen later wacht Wit-Rusland. Een groot deel van het elftal van bondscoach Ronald Koeman staat wel vast, maar er zijn ook nog enkele interessante discussiepunten. Voor wie moet hij kiezen?

VI Opinie: wat zijn de belangrijkste 'Koeman-keuzes'?
© Pro Shots

De situatie in Groep C is helder. Aan het eind van de rit zijn de bovenste twee plekken in de poule goed voor een rechtstreeks EK-ticket, die twee posities zijn nu in handen van Duitsland en Noord-Ierland (die allebei twaalf uit vijf hebben). Daarachter volgt Nederland met negen uit vier, waardoor Oranje plaatsing volledig in eigen hand heeft. Met name tegen Noord-Ierland kan het een aardige stap zetten.

Het geraamte van het elftal dat donderdagavond (aftrap 20.45 uur) in De Kuip zal aantreden, lijkt wel vast te staan. Jasper Cillessen is de vaste doelman, centraal achterin wordt er niet getwijfeld aan het duo Virgil van Dijk/Matthijs de Ligt, terwijl Daley Blind als linksback onomstreden lijkt. Op het middenveld zijn Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum wel zeker van een basisplaats, zoals ook aanvaller Memphis Depay een belangrijke bouwsteen is.

Over de andere posities kan nog wat gediscussieerd worden. Zo heeft Koeman op rechtsback de beschikking over Denzel Dumfries en Joël Veltman. Eerstgenoemde maakte in zijn laatste optreden in Oranje geen vlekkeloze indruk, maar laatstgenoemde speelt bij zijn club veelal in het centrum. En wie completeert het middenveld? Donny van de Beek is weer fit, maar is wat minder een controleur dan Marten de Roon. Tot slot zijn er ook meerdere kandidaten voor de twee aanvalsplekken naast Memphis: Ryan Babel is in bloedvorm, maar dat geldt ook voor Donyell Malen, terwijl Steven Bergwijn eveneens een uitstekende optie lijkt. En wat denken van Quincy Promes?

Hoe ziet jullie favoriete Oranje-opstelling eruit? Kruip in de huid van bondscoach Ronald Koeman en plaats in de comments hieronder jouw ideale elf. Dumfries of Veltman? Van de Beek of De Roon? En welke aanvallers mogen er starten? Of moet een van de door ons genoemde basisklanten juist níét starten? En wie dan wél?

De volledige selectie van Oranje:

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Valencia), Kenneth Vermeer (Feyenoord).
Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (AFC Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Juventus), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale).
Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Georginio Wijnaldum (Liverpool).
Aanval: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Quincy Promes (Ajax).

Luxeprobleem Oranje: 'Nederland nu al één van de betere landen in Europa'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.