VI Opinie: wat verwacht jij van de Derby der Lage Landen?

Reacties

Na de 3-0 overwinning op Duitsland oogstte Oranje veel lof, maar er werden ook kanttekeningen bij de winstpartij geplaatst. De Duitsers kregen namelijk kansen om de wedstrijd te doen kantelen. Tegen België volgt een nieuwe test voor de manschappen van bondscoach Ronald Koeman.

VI Opinie: wat verwacht jij van de Derby der Lage Landen?

Dinsdagavond strijden België en Nederland voor de 127ste keer tegen elkaar, 108 keer eerder had een duel tussen de landen een vriendschappelijk karakter. Waar het Nederlands elftal in de beginjaren succes boekte, is het tegenwoordig België dat de boventoon voert.

Van 9-1 tot 5-5: spektakel gegarandeerd in de Derby der Lage Landen

De laatste keer dat Oranje wist te winnen van de zuiderburen was in 1997, op weg naar het WK in 1998. Sinds die tijd begonnen de Belgen aan een opmars en na een sterk WK staat België zelfs eerste op de FIFA-ranglijst.

De wedstrijd in Brussel is de volgende kraker voor Koeman en zijn Oranje. De bondscoach trof met Engeland, Portugal, Italië, Frankrijk en Duitsland al tegenstanders van formaat in zijn eerste periode als eindverantwoordelijke van Oranje.

De FIFA-ranking sinds 20 september 2018
De FIFA-ranking sinds 20 september 2018

Zowel Nederland als België mist dinsdag enkele sterkhouders. Aanvoerder Virgil van Dijk is er niet bij in de hoofdstad, terwijl bondscoach Roberto Martínez geen beroep kan doen op spelers als Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen. De verwachting is dat er bij de Belgen flink wat verandert in de basisopstelling.

Vooralsnog slaat het onderling resultaat tussen de landen uit in het voordeel van het Nederlands elftal, maar België is het gat aan het dichten. Ondanks het vriendschappelijke karakter van de interland wordt er een strijd verwacht in Brussel, het is immers de Derby der Lage Landen.

Hoe gaat Nederland het doen tegen België? Maken we kans tegen de nummer drie van het afgelopen WK of moeten we ons opmaken voor een gevoelige nederlaag? Laat jouw mening achter in de reacties.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.