VI Opinie: wat is het Elftal van het WK?

Reacties

Het WK zit erop en dus is het tijd voor terugblikken. Luka Modric werd verkozen tot beste speler, Kylian Mbappé werd het grootste talent en Harry Kane werd de topscorer, maar wie verdienen er een plekje in het Elftal van het WK?

VI Opinie: wat is het Elftal van het WK?

Keepers

Thibaut Courtois werd door de FIFA beloond met De Gouden Handschoen voor beste doelman van het toernooi. Onder anderen Jordan Pickford en Hugo Lloris aasden ook op die eretitel. Lloris hielp Frankrijk met enkele schitterende reddingen naar de finale, maar schutterde daar opzichtig met een moment van verstandsverbijstering bij het doelpunt van Mario Mandzukic. Pickford groeide namens Engeland tegen Colombia uit tot held met een weergaloze redding op het schot van Mateus Uribe en vervolgens in de strafschoppenreeks. Of verdient Danijel Subasic van Kroatië een plaats in het elftal?

Jordan Pickford.
Jordan Pickford.

Verdediging

Op de positie van rechtsachter waren er opvallend veel uitblinkers. Benjamin Pavard kreeg bij Frankrijk opvallend genoeg de voorkeur boven Djibril Sidibé en maakte daar indruk. De jonge verdediger van VfB Stuttgart maakte bovendien misschien wel het mooiste doelpunt van het toernooi. Kieran Trippier schitterde bij Engeland met zijn traptechniek, terwijl Thomas Meunier een sterk toernooi speelde namens België.

Diego Godín en José María Giménez verhieven het verdedigen tot kunst bij Uruguay. Raphaël Varane werd de vierde speler in de historie van het voetbal die in één seizoen de Champions League en het WK won. Andreas Granqvist was dé rots in de branding bij Zweden en Yerry Mina groeide uit tot fenomeen met zijn kopballen voor Colombia.

Aan de linkerkant van de verdediging waren er minder echte uitblinkers. Diego Laxalt speelde sterk voor Uruguay, andere kanshebbers zijn Jesús Gallardo (Mexico), Ludwig Augustinsson (Zweden) en Lucas Hernández (Frankrijk).

Andreas Granqvist.
Andreas Granqvist.

Middenveld

N'Golo Kanté bewees in Rusland misschien wel de beste speler ter wereld bij balbezit tegenstander te zijn, ploeggenoot Paul Pogba haalde aan zijn zijde ook een erg hoog niveau. Modric werd - volgens velen terecht - verkozen tot allerbeste van het WK en zijn maatje Ivan Rakitic was ook goud waard voor zijn land. Bij de Belgen liet Kevin De Bruyne de voetballiefhebbers likkebaarden met enkele fenomenale passes en Aleksandr Golovin schitterde namens het thuisland.

Als nummer 10 was Antoine Griezmann één van de grote sterren van wereldkampioen Frankrijk. De linkspoot was met vier goals en twee assists de meest waardevolle speler van het toernooi. Isco speelde drie wedstrijden minder dan Griezmann, maar haalde wel een ongelooflijk hoog niveau bij Spanje. Philippe Coutinho overschaduwde Neymar als grote man bij Brazilië.

Kevin De Bruyne.
Kevin De Bruyne.

Aanval

Kylian Mbappé heeft de wereld aan zijn voeten. De negentienjarige aanvaller scoorde vier keer op het WK in Rusland en blonk verder uit met zijn ongekende snelheid en enkele fraaie hoogstandjes. Ook Juan Quintero (Colombia) en Ante Rebic (Kroatië) vielen op als rechtsbuiten.

Kane werd op zijn eerste WK met zes doelpunten overtuigend topscorer. Drie daarvan maakte hij echter wel uit een strafschop. Misschien was de bijdrage van Romelu Lukaku aan het succes van België daarom misschien wel groter. Of verdient Artem Dzyuba een uitverkiezing voor zijn heldenrol bij Rusland?

Eden Hazard werd door de FIFA-jury verkozen tot op één na beste speler van het WK. Zelf had hij zichzelf de Gouden Bal gegeven, zo gaf hij aan. Denis Cheryshev en Ivan Perisic speelden in de schaduw van Hazard ook een sterk toernooi.

Artem Dzyuba (rechts) met Denis Cheryshev.
Artem Dzyuba (rechts) met Denis Cheryshev.

Suggesties genoeg, maar welke elf spelers horen volgens jou in het Elftal van het Toernooi? Laat het weten in de comments!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.