VI lanceert podcasts over Ajax, AZ, Feyenoord en PSV

Reacties

De populariteit van podcasts groeit flink. Afgelopen seizoen hebben we met VI hier een begin mee gemaakt. Komend seizoen schakelen we een paar tandjes bij. Podcasts zijn een middel om voetballiefhebbers via een andere weg het VI-geluid te laten ontdekken. En daarbij het verhaal achter het voetbalnieuws vertellen. Behalve de bestaande podcast Scorebordjournalistiek zetten we in op wekelijkse podcasts van de vier topclubs van Nederland.

VI lanceert podcasts over Ajax, AZ, Feyenoord en PSV

Daarbij hebben we als VI de eerste podcast-transfer laten plaatsvinden. Arco Gnocchi (verstokt Ajax-fan en Voetbaltwitteraar van het Jaar) en Freek Jansen (clubwatcher Ajax) bespreken al twee seizoenen op een luchtige, humorvolle en actuele manier het wel en wee bij Ajax. Zij zijn de stemmen van de Pantelic Podcast, dat door hun chemie uitgroeide tot de meest succesvolle clubpodcast van Nederland. Komend seizoen zullen zij wekelijks voor VI hun licht laten schijnen over alle hoofd- en bijzaken bij Ajax.

Daarnaast zullen Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam en Michel van Egmond in het centrum van Rotterdam wekelijks alle sores bij Feyenoord doornemen. We zijn zeer verheugd dat we bestseller-auteur Van Egmond, die al zijn hele leven bij Feyenoord komt en onder meer als VI-journalist en hoofdredacteur van de Feyenoord-krant met de club over de wereld reisde, weer mogen verwelkomen. De proefopname van de Dick Voormekaar Podcast was een dusdanig succes, dat we hebben besloten om deze aflevering 28 augustus te publiceren.

Op hetzelfde moment wordt dan ook de eerste aflevering gelanceerd van de Skiete Willy Podcast, waarin PSV-clubwatcher Marco Timmer met Björn van der Doelen alles van de Eindhovense club bespreekbaar maken. In de periode 1994-01 speelde de middenvelder ruim honderd duels voor PSV en onlangs werd hij door supporters nog verkozen tot Cultheld aller tijden van PSV. Over culthelden gesproken. Komend seizoen zal Barry van Galen, die bijna 250 wedstrijden speelde namens de Alkmaarders, op 34-jarige leeftijd nog het Nederlands elftal haalde en later actief was als scout, wekelijks aanschuiven bij AZ-clubwatcher Simon Zwartkruis in de Retteketet Podcast.

We kijken er naar uit om de voetballiefhebber te bedienen met nieuwe spraakmakende en onderscheidende podcasts. Deze zullen te beluisteren zijn via VI.nl én de verschillende podcastkanalen zoals iTunes, SoundCloud en Spotify.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.