VI Flashback: Huntelaar neemt Schalke bij de hand tegen Twente

Reacties

Schalke 04 staat donderdagavond (21.05 uur) voor de loodzware taak een 2-0 nederlaag tegen Ajax goed te maken in de return van de kwartfinale in de Europa League. De Duitsers flikten een zelfde soort kunstje echter al in 2012, toen FC Twente in de achtste finale met 4-1 verslagen werd.

VI Flashback: Huntelaar neemt Schalke bij de hand tegen Twente

Met goede moed reist het Twente van trainer Steven McClaren af naar Gelsenkirchen. Dankzij een strafschop van Luuk de Jong hadden de Tukkers zichzelf in het heenduel in Enschede namelijk een uitstekende uitgangspositie verschaft: 1-0. Op 15 maart vindt de return in de Veltins-Arena plaats. McClaren kiest voor de 21-jarige Thilo Leugers - inmiddels actief op het vierde niveau in Duitsland - op het middenveld, in plaats van de niet geheel fitte Leroy Fer. Achterin vervangt Rasmus Bengtsson de geblesseerde Peter Wisgerhof en speelt Emir Bajrami in plaats van Ola John.

De opdracht voor Schalke is duidelijk: de Duitsers moeten in ieder geval géén tegendoelpunt krijgen, want dan moeten ze drie keer scoren. Twente heeft echter andere plannen en komt sterk uit de startblokken. In de veertiende minuut is het raak. Na een prima aanval bedient Nacer Chadli de instormende Willem Janssen, die de bal rustig in de hoek schuift en daarmee het tweeluik al vroeg lijkt te beslissen.

Willem Janssen scoort voor FC Twente in Gelsenkirchen. Verder op de foto (v.l.n.r.): Rasmus Bengtsson, Nacer Chadli, Emir Bajrami, Luuk de Jong en Thilo Leugers.
Willem Janssen scoort voor FC Twente in Gelsenkirchen. Verder op de foto (v.l.n.r.): Rasmus Bengtsson, Nacer Chadli, Emir Bajrami, Luuk de Jong en Thilo Leugers.

Dat was echter buiten Klaas-Jan Huntelaar gerekend. De Nederlander verkeert in het seizoen 2011/12 in de vorm van zijn leven met in totaal 48 doelpunten in 47 officiële duels en doet ook tegen Twente van zich spreken, al kent hij nog wel een valse start. Der Hunter krijgt in de 27ste minuut van - de deze week veelbesproken - Viktor Kassai een gele prent voor een opzichtige schwalbe. Twee minuten later krijgt hij zijn revanche. Een achttienjarige Julian Draxler legt de bal na een prima actie bij de tweede paal op het hoofd van Huntelaar, die onberispelijk binnenkopt en daarmee het geloof in een comeback van zijn ploeg terugbrengt.

Pas in de tweede helft krijgt die comeback verder gestalte als Janssen de bal tegen zijn arm aan krijgt geschoten en Huntelaar vanaf de strafschopstip kiezelhard de 2-1 binnenschiet. In de 71ste minuut maakt Jermaine Jones na een lumineus hakje van Raúl de bevrijdende 3-1 voor de Duitsers. Als Huntelaar tien minuten voor tijd na een snelle counter ook nog de 4-1 maakt, is het over en sluiten voor Twente.

Raúl en Klaas-Jan Huntelaar vieren de overwinning op FC Twente. Op de achtergrond een piepjonge Julian Draxler. Helemaal rechts: Christian Fuchs.
Raúl en Klaas-Jan Huntelaar vieren de overwinning op FC Twente. Op de achtergrond een piepjonge Julian Draxler. Helemaal rechts: Christian Fuchs.

Voor de ploeg van trainer Huub Stevens is de feestvreugde overigens van korte duur. In de kwartfinale is Athletic de Bilbao ondanks een treffer van Huntelaar over twee duels te sterk, waarna Radamel Falcao de Nederlander met twee goals in de finale ook nog eens de topscorerstitel afneemt.

Opstellingen: speler (huidige club)
FC Twente Schalke 04
Nikolay Mihaylov (Mersin Idmanyurdu) Timo Hildebrand (gestopt)
Roberto Rosales (Málaga) Atsuto Uchida (Schalke 04)
Rasmus Bengtsson (Malmö FF) Kyriakos Papadopoulos (HSV)
Douglas (Sporting Lissabon) Joel Matip (Liverpool)
Dwight Tiendalli (zonder club) Christian Fuchs (Leicester City)
Willem Janssen (FC Utrecht) Julian Draxler (PSG)
Wout Brama (FC Utrecht) Lewis Holtby (HSV)
Thilo Leugers (SV Meppen) Jermaine Jones (LA Galaxy)
Emir Bajrami (IF Elfsborg Boras) Jefferson Farfán (Lokomotiv Moskou)
Luuk de Jong (PSV) Raúl (gestopt)
Nacer Chadli (West Bromwich Albion) Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.