VI Elftal van het Jaar: Ajax, PSV en Feyenoord vertegenwoordigd

Reacties

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus kunnen we de balans opmaken. Net als de afgelopen jaren hebben we op basis van de gemiddelde cijfers van onze verslaggevers een Elftal van het Jaar samengesteld.

VI Elftal van het Jaar: Ajax, PSV en Feyenoord vertegenwoordigd

Uiteraard heeft de VI Speler van het Jaar een plaatsje in het elftal. Hakim Ziyech hoort net als vorig jaar bij het beste elftal van de Eredivisie. De linkspoot speelde met zestien goals en dertien assists een kapitale rol in het 34ste kampioenschap van Ajax. Ziyech is één van de zes Ajacieden die uitverkozen zijn.

Andre Onana is de doelman met het hoogste gemiddelde (6,39), hij houdt Lars Unnerstall (VVV-Venlo) en Jeroen Zoet (PSV) onder zich. Onana wordt ondersteund door twee ploeggenoten in de defensie. Matthijs de Ligt is de verdediger met de hoogste beoordeling en eindigde als nummer drie in de verkiezing voor de titel Speler van het Jaar. Nicolás Tagliafico staat zevende op die lijst en heeft logischerwijs ook een plekje in de verdediging.

PSV-back Angeliño completeert de defensie. De 22-jarige Spanjaard speelde een sterk seizoen bij de Eindhovenaren, waar hij slechts tien van de mogelijke 3.060 minuten miste. Angeliño was deze jaargang goed voor negen assists, het meeste van alle Eredivisie-verdedigers. De linkervleugelverdediger hoort net als Ziyech, De Ligt en Luuk de Jong voor het twee seizoen op rij bij de beste elf.

Op het middenveld krijgt Ziyech gezelschap van zijn mogelijke opvolger. Martin Ødegaard maakte veel indruk bij Vitesse en speelde zich daarmee in de kijker bij Ajax. Met acht goals en tien assists hielp de twintigjarige Noor zijn club aan een plek in de play-offs. Nasser El Khayati was zo mogelijk nog belangrijker voor zijn club. De ADO Den Haag-middenvelder is na Dusan Tadic de meest waardevolle speler van de Eredivisie. Hij maakte zeventien goals en gaf twaalf assists en was zo direct betrokken bij de helft van alle competitiegoals van de Hagenaren.

Frenkie de Jong is de vierde uitverkoren middenvelder. De architect van Ajax verdiende door zijn imponerende seizoen een droomtransfer naar Barcelona. Voor zich heeft De Jong ploeggenoot Tadic. De Serviër kon als topscorer en assistkoning van de Eredivisie natuurlijk niet ontbreken in het Elftal van het Jaar. Hij kwam terug naar de Eredivisie om kampioen te worden en is geslaagd in zijn missie.

Ook Van Persie kwam terug naar de Eredivisie. Hij maakte Feyenoord geen kampioen, maar trakteerde de voetballiefhebbers wel nog één seizoen op een aantal magische momenten. De 35-jarige spits sloot zijn laatste seizoen als voetballer af met zestien competitiegoals, maar maakte de meeste indruk met zijn nog altijd fluwelen balbehandeling en voetbalvernuft.

Luuk de Jong maakt het elftal compleet. De PSV-captain greep op het laatste moment naast de Speler van het Jaar-award, maar hoort logischerwijs wel bij de beste elf. De Jong was als kapstok van enorm belang bij het spel van PSV en werd met 28 doelpunten bovendien gedeeld topscorer van de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.