VI EK Live: de tips van De Mos, het laatste nieuws rond Oranje en Ronaldo-records

Reacties

De eerste speelronde in de groepsfase zit erop, het tweede EK-duel van Oranje met Oostenrijk komt eraan. Genoeg om te bespreken in de online talkshow van Voetbal International, waarin Aad de Mos te gast is om terug te blikken en vooruit te kijken.

VI EK Live: de tips van De Mos, het laatste nieuws rond Oranje en Ronaldo-records

Zo zullen de duels uit Groep F, de zogeheten Poule des Doods, aan bod komen. Cristiano Ronaldo schreef dinsdagavond in de volgepakte Puskás Arena EK-historie met zijn twee treffers tegen Hongarije. Later op de avond was wereldkampioen Frankrijk in de eerste echte topper van dit EK te sterk voor Duitsland.

Ook gaat de blik alvast op de tweede groepswedstrijd van het Nederlands elftal van komende donderdag tegen Oostenrijk. Hoe gaat Oranje spelen? En wat is de verwachte opstelling bij de tegenstander? Ook geeft De Mos zijn mening over Denzel Dumfries en deelt hij zijn ideale Oranje-opstelling met de kijkers.

Naast De Mos schuift ook VI-hoofdrecteur Pieter Zwart aan om zijn kijk op het EK te geven. Uiteraard bellen we ook met onze verslaggever op locatie voor de laatste updates over Oranje  en blikken we vooruit op de EK-duels die woensdag op het programma staan, met aandacht voor Italië-Zwitserland.

VI EK Live wordt elke dag vanaf 10.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Voetbal International, dat 128.000 abonnees telt en maandelijks ruim twee miljoen kijkers trekt. Ook is de show live te volgen via de app en (mobiele) website van VI.

Om de online talkshow goed te kunnen bekijken via de VI-app is het belangrijk dat de nieuwste update is geïnstalleerd. Bekijk in de App Store voor Android of iOS of je de nieuwste versie op je telefoon hebt. In de nieuwe app is ook een aantal bugfixes toegepast.

SPOORBOEKJE WOENSDAG 16 JUNI

Finland
Finland
0 - 1
Rusland
Rusland

• Voor buurlanden Finland en Rusland is het de eerste ontmoeting op een groot toernooi. Dat kan ook niet anders, aangezien de Finnen debuteren op dit EK. Zaterdag won de ploeg van Markku Kanerva met 1-0 van Denemarken in het duel dat in het teken stond van het drama rond Christian Eriksen.

• Rusland heeft na de 3-0 nederlaag tegen België een resultaat nodig om in de race te blijven voor de volgende ronde. De laatste vier onderlinge duels met Finland leverden allemaal zeges op voor de winnaar van het allereerste EK in 1960: 0-3, 3-0, 3-1 en 0-6.

• Tijdens de laatste ontmoeting in 2009 was Yuri Zhirkov nog van de partij, maar de 37-jarige routinier moest voor het duel met Finland een streep zetten door het EK wegens een dijbeenblessure. Bondscoach Stanislav Cherchesov stond in 1995 op doel in het onderlinge EK-kwalificatieduel. 

Europees Kampioenschap

Stand Groep B Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
3
3
0
0
7-1
+6
9
2
Denemarken
3
1
0
2
5-4
+1
3
3
Finland
3
1
0
2
1-3
-2
3
4
Rusland
3
1
0
2
2-7
-5
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Turkije
Turkije
0 - 2
Wales
Wales

• Turkije en Wales staan voor het eerst sinds 1997 weer tegenover elkaar. Destijds waren de Turken mede dankzij vier goals (!) van Hakan Sükur met 6-4 te sterk in de WK-kwalificatiereeks, toen beide landen in een groep zaten met het Nederlands eftal.

• Voor de Welshe bondscoach Robert Page heeft de ontmoeting met Turkije een speciaal tintje. Eerder tijdens die kwalificatiereeks voor het WK 1998 maakte Page namelijk zijn debuut als international voor Wales in het thuisduel in Cardiff (0-0).

• Beide landen wachten nog op hun eerste overwinning tijdens dit EK. Turkije verloor in de openingswedstrijd van Italië (3-0), terwijl Wales gelijkspeelde tegen Zwitserland (1-1). Tijdens dat duel werd voor het eerst in de EK-historie een goal afgekeurd door de VAR

Europees Kampioenschap

Stand Groep A Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
3
3
0
0
7-0
+7
9
2
Wales
3
1
1
1
3-2
+1
4
3
Zwitserland
3
1
1
1
4-5
-1
4
4
Turkije
3
0
0
3
1-8
-7
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Italië
Italië
3 - 0
Zwitserland
Zwitserland

• Italië en Zwitserland staan voor de vierde keer tegenover elkaar op een groot toernooi. Op het WK 1962 waren de Azzurri met 3-0 te sterk, acht jaar eerder wonnen de Zwitsers tijdens het WK in eigen land in de beslissingswedstrijd met 4-1 na een 2-1 zege in de eerste ontmoeting.

• Inmiddels wacht Zwitserland al 28 jaar op een overwinning op Italië. Sinds de 1-0 overwinning op 1 mei 1993 in de WK-kwalificatiereeks voor het WK, toen bondscoach Roberto Mancini meedeed bij Italië, leverden acht duels vier gelijke spelen en vier Italiaanse zeges op.

• Italië is sinds de laatste nederlaag tegen Portugal in september 2018 (1-0) al 28 interlands ongeslagen. De laatste zeven duels leverden allemaal overwinningen op. Oranje was in oktober vorig jaar de laatste ploeg die de Squadra Azzurra van een zege afhield. 

Europees Kampioenschap

Stand Groep A Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
3
3
0
0
7-0
+7
9
2
Wales
3
1
1
1
3-2
+1
4
3
Zwitserland
3
1
1
1
4-5
-1
4
4
Turkije
3
0
0
3
1-8
-7
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De dag van Oranje 

Oranje heeft om 11.30 uur de laatste serieuze training voor het tweede EK-duel met Oostenrijk. Aansluitend is er om 13.45 een persconferentie met bondscoach Frank de Boer en een speler van het Nederlands elftal. 

PRO-tip

Om je alvast helemaal in te lezen in de eerstvolgende tegenstander van het Nederlands elftal op dit EK, maakten we dit PRO-stuk over de speelwijze van Oostenrijk. 

Bekijk hieronder de uitzending van dinsdag terug:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.