VI Discussie: moet De Boer spelers sparen tegen Noord-Macedonië?

Reacties

Na twee EK-overwinningen is het Nederlands elftal al zeker van de winst in Groep C en dus ook van een ticket voor de achtste finale. Moet bondscoach Frank de Boer in het laatste duel (met Noord-Macedonië) nu spelers gaan sparen? En zo ja: welke spelers?

VI Discussie: moet De Boer spelers sparen tegen Noord-Macedonië?
© Pro Shots
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië
0 - 3
Nederland
Nederland
Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Nederland - Noord-Macedonië?
  • 91% Winst Nederland (1.954 stemmen)
  • 5% Gelijkspel (100 stemmen)
  • 5% Winst Noord-Macedonië (103 stemmen)

Oranje begon het EK met een 3-2 zege op Oekraïne, waarna Oostenrijk met 2-0 aan de zegekar werd gebonden. Ongekende luxe voor De Boer en co: met nog één wedstrijd te gaan is Nederland sowieso al groepswinnaar. Dit jaar gaan ook de vier beste nummers drie uit de zes poules door naar de knock-outfase, dus een plek in de achtste finale zat er al dik in, maar in een vroeg stadium weer Oranje dus al dat het bovenaan eindigt.

En dus is de laatste groepswedstrijd er eentje om des keizers baard. In dit soort situaties dringt zich altijd die ene vraag op: is het nu raadzaam om spelers rust te geven en andere jongens een podium te bieden? Op het EK 2008 speelde Oranje geweldige groepsduels tegen Italië (3-0) en Frankrijk (4-1), waarna de basis tegen Roemenië (2-0 winst) rust kreeg. Oranje was daardoor echter uit de flow en werd in de kwartfinale door Rusland (3-1) naar huis gestuurd.

Met andere woorden: is het wel slim om nu de basis om te gooien? Misschien ziet De Boer het wel zitten om op bepaalde posities eens iemand anders aan het werk te zien. Zo verdient Owen Wijndal misschien een kans op linksback, in plaats van Patrick van Aanholt. Of wellicht dat Donyell Malen het voorin een keer mag tonen in plaats van Wout Weghorst? Overweegt de bondscoach om tweede keeper Tim Krul ritme te laten opdoen? Of krijgen spelers als Daley Blind, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Memphis Depay een keer rust?

Met andere woorden: welke elf moeten er maandag om 18.00 uur aan de aftrap staan in de Johan Cruijff Arena? Stap in de schoenen van de Oranje-keuzeheer en stel het winnende elftal samen. Laat in de comments weten met welke elf jullie zouden starten, en waarom. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.