VI 15: analyse PSV en Ajax, Spaanse Brabanders en project finale

Reacties

In de nieuwste VI veel aandacht voor de komende Eredivisie-kraker PSV - Ajax, de bekervoorbereiding van Feyenoord, Michiel Kramer en de allesbeslissende weken in de Eredivisie en in de Jupiler League.

VI 15: analyse PSV en Ajax, Spaanse Brabanders en project finale
VI 15 in vogelvlucht:
- Titelkraker PSV-Ajax
- Michiel Kramer: 'Dromen van Feyenoord was mooier dan er spelen'
- Fran Sol en Manu García, Spaanse furie in Brabantse derby
- Henk Fraser vertrekt door de achterdeur bij Vitesse
- Balverliefd: Ab Schuurmans, rock-'n-roll referee
- Tien jaar Financial Fair Play: verlies neemt af, spanning ook
- De eerste tranen wellen bij FC Twente
- SC Heerenveen en FC Groningen snakken naar routine
- Bekerwinst noodzaak voor Feyenoord én Giovanni van Bronckhorst
- Alles is anders voor de Oranje Leeuwinnen
- Daniel Høegh, de keukenprins van SC Heerenveen
- Arjen Robben grossiert in hoofdprijzen
- Cristiano Ronaldo en de lange weg naar de perfecte omhaal
- Jupiler League: Fortuna Sittard verkeert tussen euforie en vertwijfeling
- Columns van Arnold Bruggink, Nico Dijkshoorn en Süleyman Öztürk

Komende zondag wacht een thriller in Eindhoven. Koploper PSV kan zich voor de 24ste keer in geschiedenis kronen tot landskampioen als het afrekent met rivaal Ajax. Een turbulent seizoen nadert een zinderende climax. VI legt beide clubs op tien bepalende punten langs de meetlat.

Giovanni van Bronckhorst's Project Finale begint deze week met een ingelast mini-trainingskamp in Marbella. De trainer beseft dat winst van de KNVB beker niet alleen het verloren seizoen nog enigszins kan redden, maar óók zijn eigen toekomst. Het is echt Do or Die, in alle opzichten voor de kampioen van vorig seizoen.

De derby tussen aartsrivalen NAC Breda en Willem II wordt ‪zondagmiddag‬ een rechtstreeks gevecht tussensmaakmakers Fran Sol en Manu García. De uitblinkende Spanjaarden, twee van de grootste parels van de Eredivisie, lijken bezig aan hun laatste weken in Nederland. In aanloop naar de burenruzie bespreken ze hun (en elkaars) verleden, heden en toekomst.

Toen hij kwam, dachten ze: arrogante gozer, maar inmiddels neemt Michiel Kramer Sparta Rotterdam bij de hand in de strijd tegen degradatie. Op zijn eigen manier. Gesprek met een spits die ouder en wijzer wordt. 'Het stemmetje in mijn hoofd dat zei: niet doen, begon het steeds meer te winnen van de stem die vertelde dat ik met deuren moest gaan slaan.'

Een jaar geleden ging Henk Fraser op de schouders als de eerste trainer in de clubgeschiedenis van Vitesse die een prijs won, begin deze week werd er op Papendal druk vergaderd over een mogelijk ontslag. Hoe de meest succesvolle Vitesse-trainer uit de geschiedenis binnen no time van zijn voetstuk viel.

Zijn eerste Nederlandse aankoop was een bakfiets, hij woont in een rijtjeshuis en in zijn vrije tijd maakt hij zijn eigen pasta. Een gesprek met Daniel Høegh (27), verdediger van SC Heerenveen en familieman pur sang.

VI 15: thriller in Eindhoven, Project Finale voor Feyenoord

In Balverliefd een bezoek aan één van de markantste arbiters in de geschiedenis van het Nederlandse betaalde voetbal: Ab Schuurmans, alias de Hippiescheidsrechter. Zijn huidige leven blijkt helemaal in het teken te staan van de rock-'n-roll. Schuurmans vertelt over zijn duizelingwekkende platencollectie en zijn tomeloze liefde voor ‪Led Zeppelin‬, maar laat ook zijn licht schijnen over zijn vroegere vak: 'Als we de spelregels zouden hanteren zoals dat zou moeten volgens de boekjes, komt niemand meer naar de stadions.'

Is het grootste voetbalwonder van Nederland van de laatste jaren aanstaande? Fortuna Sittard is op jacht naar de Eredivisie. Meerdere malen dood en begraven verklaard, maar met nog drie duels te gaan kansrijk. Alleen hebben de Limburgers het niet meer in eigen hand na ‪maandagavond‬.

En uiteraard was VI ook bij de Oranje Leeuwinnen. De sportploeg van het jaar brak wederom een toeschouwersrecord. Met speciale aandacht voor topscorer Vivianne Miedema. De vrouw die sneller schiet dan haar schaduw.

De nieuwe VI ligt vanaf woensdag in de winkels en valt dan ook op de mat bij de abonnees. Uiteraard zijn de verhalen deze week op VI PRO te lezen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.