Veteraan Quagliarella gelooft niet in cadeautjes: 'Ik heb dit verdiend'

Reacties

Fabio Quagliarella is dit seizoen bezig aan zijn tweede jeugd en voert op 36-jarige leeftijd de topscorerslijst aan in de Serie A. Zijn revival is ook niet onopgemerkt gebleven bij bondscoach Roberto Mancini, die Quagliarella opriep voor het aanstaande tweeluik in de EK-kwalificatiereeks.

Veteraan Quagliarella gelooft niet in cadeautjes: 'Ik heb dit verdiend'

Mancini voegde de nestor toe aan zijn selectie voor de duels met Finland (zaterdag) en Liechtenstein (dinsdag). Quagliarella zegt dat hij de uitnodiging heeft afgedwongen met zijn sterke spel in dienst van Sampdoria.

'Dit is het nationale team, er is geen enkele reden om wedstrijden cadeau te geven aan bepaalde spelers. Als de bondscoach bepaalde spelers oproept, is dat omdat hij ervan overtuigd is dat zij een flinke bijdrage kunnen leveren. En dat is ook de reden dat ik hier nu ben', zegt Quagliarella.

'Dat ik opgeroepen ben geeft een heel bevredigend gevoel. Er lopen hier zoveel sterke jonge spelers rond', vervolgt de Italiaan. Op een roze wolk zit hij overigens niet, benadrukt hij. 'Ik ben heel enthousiast, maar ook heel rustig. Ik ben op een leeftijd waarop ik mijn emoties onder controle heb, dus ik vind deze oproep heel prettig en ik ben blij om er bij te zijn', zegt de aanvaller.

De laatste keer dat Quagliarella deel uitmaakte van de Squadra Azzurra was in 2010. Toen mocht hij een halfuur voor tijd invallen voor Giuseppe Rossi in de interland tegen de Faeröer Eilanden. In totaal kwam Quagliarella tot op heden tot 25 interlands en zeven doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.