Vervolg reeks 'King Josef' helpt Frank de Boer aan nieuw succes

Reacties

Na het binnenhalen van de eerste prijs heeft Atlanta United de goede lijn in de Major League Soccer doorgezet. De ploeg van Frank de Boer was te sterk voor Portland Timbers.

Vervolg reeks 'King Josef' helpt Frank de Boer aan nieuw succes
Portland Timbers
Portland Timbers
0 - 2
Atlanta United
Atlanta United

Josef Martínez was donderdag de matchwinner tegen het Mexicaanse América, dat in de finale om de Campeones Cup zijn meerdere moest erkennen in Atlanta United. De spits uit Venezuela toonde zondag andermaal zijn grote waarde voor Atlanta.

Martínez vervolgde zijn productieve reeks in de MLS door ook tegen Portland te scoren, waardoor hij inmiddels in al zijn laatste elf duels in de Amerikaanse competitie het doel heeft weten te vinden.

Tegen Portland gaf King Josef kort na rust De Boer een extra marge nadat Leandro González Pirez na een kwartier van dichtbij de score had geopend. De Venezolaan rondde fraai af na de pass van Julian Gressel. Het bleek ook het laatste wapenfeit van het duel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo werkt de MLS

MLS

Stand MLS 2019

Verenigde Staten

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
New York City
34
18
10
6
63-42
+21
64
2
Atlanta United
34
18
4
12
58-43
+15
58
3
Philadelphia Union
34
16
7
11
58-50
+8
55
4
Toronto FC
34
13
11
10
57-52
+5
50
* Actueel tot en met 4 apr. 2024

Zo werkt de MLS

De MLS is opgedeeld in twee divisies: de Western Conference en de Eastern Conference. In beide zones spelen twaalf clubs twee keer tegen elkaar, uit en thuis. Eenmaal komen ze uit tegen de ploegen uit de andere Conference. Een degradatieregeling is er niet.

De eerste zeven clubs in de eindstand van beide Conferences plaatsen zich voor de strijd om de Audi MLS Cup. Ook die is gescheiden per divisie. De lijstaanvoerders zijn vrijgesteld van de eerste ronde, waardoor de play-offs starten met drie duels in beide competities. De nummer twee speelt tegen de nummer zeven, nummer drie tegen nummer zes en nummer vier tegen nummer vijf. Het betreft een enkele wedstrijd, waarbij de hoogste geklasseerde club thuis speelt. In de halve finales stromen de koplopers in, zij komen uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de nummer vier tegen nummer vijf. De winnaars van de Conference Finals maken in de MLS Cup Final uit wie zich landskampioen mag noemen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlanta United
Meer over Atlanta United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.