Vertrokken grootaandeelhouder Go Ahead Eagles duikt op in Alkmaar

Reacties

Alex Kroes gaat bij AZ aan de slag. De voormalig spelersmakelaar heeft in het AFAS Stadion een nieuwe uitdaging te pakken: Kroes wordt directeur van de International Football Strategy bij AZ en treedt per 1 december officieel in dienst.

Vertrokken grootaandeelhouder Go Ahead Eagles duikt op in Alkmaar
© Pro Shots

Daarmee heeft Kroes al snel een nieuwe job in het voetbal te pakken. In mei verraste hij vriend en vijand door het meerderheidsbelang dat hij in Go Ahead Eagles had te verkopen aan Kees Vierhouten. Die beslissing bleek ingegeven door de verleiding van een dienstverband bij Ajax, wat er uiteindelijk niet van kwam.

Met een paar maanden vertraging is Kroes nu weer onder de pannen en daar is hij blij om. 'AZ is voor mij de benchmark van Nederland. De heldere structuur, de kwaliteit van de mensen in de organisatie en het toepassen van financiële duurzaamheid in combinatie met de sportieve prestaties zijn een voorbeeld voor iedere club. Ik ben erg trots dat ik onderdeel mag gaan uitmaken van deze club.'

Kroes zal de directie gaan vormen samen met algemeen directeur Robert Eenhoorn en technisch directeur Max Huiberts. Kroes zal voornamelijk verantwoordelijk worden voor het exploiteren van wat AZ de 'voetbalknowhow' van de club noemt, zowel in Nederland als daarbuiten. Ook zal Kroes betrokken worden bij een aantal andere zaken, zoals het uitbreiden van het trainingscomplex van de club.

In Deventer plukte de club de vruchten van Kroes' expertise op de spelersmarkt. Een uitgekiemd transferbeleid leverde Kowet promotie naar de Eredivisie op, gevolgd door betrekkelijk eenvoudige handhaving vorig seizoen. Door onder meer de transfersommen die de club ontving voor Sam Beukema, Jay Gorter, Luuk Brouwers en Ragnar Oratmangoen groeide het eigen vermogen van Go Ahead ook gestaag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.