Vertrek toptalent Meyer zorgt voor vervelend déjà vu bij Schalke 04

Reacties

Als een verrassing komt het niet, maar Schalke 04 heeft donderdag bevestigd dat Max Meyer de club na dit seizoen zal gaan verlaten. De middenvelder verlengt zijn aflopende contract niet.

Vertrek toptalent Meyer zorgt voor vervelend déjà vu bij Schalke 04

Voor Schalke is dit inmiddels een bekend verhaal. De club raakte eerder al Joël Matip (Liverpool) en Sead Kolasinac (Arsenal) kwijt zonder een transfersom te ontvangen en Leon Goretzka stapt na dit seizoen kosteloos over naar Bayern München. De 22-jarige Meyer is de volgende basisspeler die Schalke zonder een vergoeding voor zijn huidige werkgever gaat verlaten.

Christian Heidel, technisch directeur van Schalke, laat aan Kicker weten dat hij Meyer verschillende aanbiedingen heeft gedaan. De middenvelder sloeg deze echter allemaal af en krijgt geen nieuw voorstel meer voorgeschoteld. 'Max zal ons in de zomer definitief verlaten', maakt Heidel duidelijk. Verschillende Europese topclubs, zoals Arsenal en Juventus, hebben volgens de geruchten belangstelling.

Meyer verruilde in 2009 de jeugdopleiding van MSV Duisburg voor die van Schalke en maakte vijf jaar geleden zijn debuut in het eerste elftal. Tot dusver speelde de spelbepalende middenvelder 192 officiële wedstrijden voor Die Knappen en vanwege zijn aanstaande vertrek zal hij de grens van 200 duels dus net niet gaan halen. Meyer staat op vier interlands voor de Duitse nationale ploeg en hoopt in de zomer mee te mogen naar het WK in Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.