Vertrek aanvoerder Til bij AZ lijkt 'kwestie van tijd'

Reacties

De kans is groot dat Guus Til donderdag zijn laatste wedstrijd voor AZ heeft gespeeld. De aanvoerder vertelde na afloop van de 0-3 zege op BK Häcken, waarmee AZ de derde voorronde van de Europa League bereikte, dat een vertrek bij de club waar hij werd opgeleid aanstaande is.

Vertrek aanvoerder Til bij AZ lijkt 'kwestie van tijd'

Til staat in de belangstelling van Spartak Moskou, dat vorige week zonder succes een bod uitbracht op de aanvallende middenvelder. Til verzocht de clubleiding toen om mee te werken aan een transfer, omdat hij de stap naar Rusland graag wil maken. Eerder deze week gaf technisch directeur Max Huiberts aan dat de clubs nog met elkaar in gesprek zijn.

Een akkoord lijkt nu te naderen. Til werd donderdag een kleine twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald en werd bij die wissel innig geknuffeld door ploeggenoten, waardoor het leek op een afscheid. 'Zo leek het wel hè', zei Til voor de camera van Veronica. 'Het is lopende, het lijkt dichtbij te komen. Maar de definitieve klap moet nog gegeven worden.'

Til werd tijdens het interview toegezongen door de meegereisde fans van AZ. 'Ik ga ze allemaal missen. Ik ben hier opgegroeid en opgebloeid. Als de definitieve klap komt zal het wel wat met me doen. Een kwestie van tijd? Ik denk het wel.'

Het aanstaande vertrek van Til is vervelend nieuws voor AZ, aangezien de middenvelder een belangrijke speler is in het team van Arne Slot. Hij was vorig seizoen nog goed voor twaalf doelpunten in de Eredivisie. Zijn contract loopt nog vier jaar door, tot de zomer van 2023.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.