Vertonghen de verlosser van Mourinho's Tottenham

Reacties

Tottenham Hotspur is weer een stap dichter bij de plek die José Mourinho voor ogen heeft voor zijn ploeg. Jan Vertonghen bleek de verlosser tegen Wolverhampton Wanderers.

Vertonghen de verlosser van Mourinho's Tottenham
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
1 - 2
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur heeft sinds de entree van Mourinho de weg omhoog nadrukkelijk ingeslagen. De Londense ploeg had van de eerste vier duels in de Premier League onder de Portugese leiding er drie gewonnen, waarmee Mourinho inmiddels al evenveel successen had geboekt als zijn voorganger Mauricio Pochettino in diens laatste vijftien competitieduels.

Voor de Portugees is de sterke start niet meer dan een begin. 'Wij zijn zelfs te goed voor de zevende plek, waar we nu staan. We weten waar we naartoe willen en ik weet zeker dat we daar aan het eind van het seizoen ook zullen staan.'

Die jacht op een plaats bij de eerste vier kreeg zondag een extra boost met een zege op concurrent Wolverhampton Wanderers, dat door de nederlaag op eigen veld de Londense formatie op de ranglijst aan zich voorbij zag gaan.

In de achtste minuut was het raak voor Tottenham. Lucas Moura slalomde door de Wolves-defensie en knalde de bal in de korte hoek achter doelman Rui Patricio. De aanvaller is opgeleefd sinds de wisseling van de wacht, want het was zijn derde goal in zijn vijfde competitieduel onder Mourinho tegen eentje in zijn laatste tien wedstrijden onder Pochettino.

Wolverhampton Wanderers deed ondanks de achterstand niet onder voor Tottenham. Pas na ruim een uur kreeg de thuisploeg de beloning in de vorm van de gelijkmaker van Adama Traoré, die met een verdekt schot van net buiten het strafschopgebied de 1-1 maakte.

Voor de aanvaller was het een bijzonder moment. Het was zijn eerste treffer in de 29 competitieduels die hij op Molineux speelde. En het leek genoeg om de aanval van Tottenham af te slaan. In blessuretijd ging het toch nog mis voor The Wolves, dat voor het eerst sinds september een nederlaag moest slikken in de Premier League.

Na een corner van invaller Christian Eriksen kwam de bal op het hoofd van Vertonghen, die met precisie de bal achter Rui Patricio kopte en zich daarmee tot matchwinner kroonde. Door het resultaat wipte Tottenham Hotspur over Wolverhampton Wanderers naar de vijfde plaats.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
9
Sheffield United
38
14
12
12
39-39
0
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.