Verste Europese duel ooit lonkt voor AZ

Reacties

AZ heeft meer duidelijkheid gekregen over de eerste tegenstander op weg naar de Europa League. De Alkmaarse club wacht bij de start van het Europese seizoen een trip naar Andorra of Kazachstan.

Verste Europese duel ooit lonkt voor AZ

Het Europese avontuur begint voor AZ op 26 juli in de tweede voorronde van de Europa League. De Alkmaarse club tastte na de loting nog in het duister over de opponent. Donderdag is meer duidelijkheid gekomen. Engordany rekende af met Folgore uit San Marino, zodat de club uit Andorra over drie weken de tegenstander kan zijn van AZ.

Engordany zal dan wel moeten afrekenen met Kairat Almaty uit Kazachstan. Het tweeluik wordt gespeeld op 12 en 19 juli. Mocht het de Andorrese club niet lukken verder te komen, dan wacht AZ de verste Europese uitwedstrijd in de clubhistorie. Kairat Almaty, dat met Andrei Arshavin (foto) tweede werd in Kazachstan, speelt de thuiswedstrijden op ruim zesduizend kilometer van Alkmaar.

Vitesse speelt in de tweede voorronde van de Europa League tegen de winnaar van het tweeluik tussen Union Luxemburg en het Roemeense Viitorul.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.