Verslagenheid groot bij Willem II: 'Nu moeten we op de blaren zitten'

Reacties

Willem II-trainer Reinier Robbemond is 'doodziek' van de uitschakeling in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Tilburgse club speelt voor het eerst in 38 jaar voor een tweede seizoen op rij niet in de Eredivisie.

Verslagenheid groot bij Willem II: 'Nu moeten we op de blaren zitten'
© Pro Shots
Willem II
Willem II
nv
2 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

De laatste keren dat Willem II degradeerde uit de Eredivisie (in 2011/12 en 2013/14) keerde de club een seizoen later weer terug op het hoogste niveau. Dit keer eindigde de jacht op een Eredivisie-ticket al in de kwartfinales tegen VVV-Venlo. Willem II, dat na de promotie in 1986/87 drie keer degradeerde, kan zich nu gaan opmaken voor een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Willem II-trainer Robbemond zocht na de uitschakeling naar woorden. 'Ik heb heel weinig gezegd in de kleedkamer. Het was ook doodstil. Normaal ben ik nooit zo op zoek naar woorden, maar nu had ik ook bijna niets te zeggen', aldus Robbemond tegen ESPN.

'We waren zo dicht bij een penaltyserie, wat op dat moment het maximaal haalbare was. Maar dan geef je het nog zo weg. We zijn er doodziek van: we hebben niet het alles uit deze wedstrijden gehaald. Ja, dan voelt het als een mislukt seizoen. Nu moeten we op de blaren zitten en met elkaar bespreken hoe we nu verder gaan', zei de trainer.

Routinier Freek Heerkens was ook terneergeslagen: 'Ik heb hier geen woorden voor. Die goal in de laatste minuut van de verlenging is exemplarisch voor ons seizoen. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Het werd een slijtageslag en daarin brachten we te weinig. Het seizoen gaat als een nachtkaars uit', aldus de 33-jarige verdediger, wiens contract formeel is opgezegd. 'Het liefst wil ik gewoon blijven. Willem II is mijn cluppie', besluit Heerkens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.