Verraste en vereerde Ten Cate staat open voor gesprek met KNVB

Reacties

Henk ten Cate wijst een toenadering van de KNVB niet op voorhand af. De 65-jarige coach is vereerd met de voorkeur van de Oranje-internationals.

Verraste en vereerde Ten Cate staat open voor gesprek met KNVB

De spelersraad van Oranje schoof Ten Cate naar voren als de gewenste opvolger van Ronald Koeman. Dat maakte Kees Jansma bekend tijdens de online talkshow van Voetbal International. De KNVB is op zoek naar een opvolger van Koeman, die naar Barcelona vertrok.

'Als het inderdaad zo is, dan is het zeer eervol', zei Ten Cate bij Studio Voetbal. 'Ik vind dat de spelers het beste referentiekader zijn. Het is hartstikke leuk en absoluut onverwacht. Ik ben eerlijk gezegd heel erg verrast dat ik schijnbaar in beeld ben gekomen.'

Ten Cate laat zich niet in zijn kaarten kijken. 'Ik heb er misschien wel over nagedacht, maar ik heb er geen conclusies uit getrokken', zei de coach, die drie jaar geleden de functie van Oranje-bondscoach misliep. 'Als ik het gevoel heb dat ze waardering hebben en dat ze denken dat ik het zou moeten worden, dan valt erover te praten. Het is de meest eervolle baan die er is.'

Ten Cate, die met Lodeweges voetbalde en later met hem in zijn trainersstaf werkte, was tot 11 februari trainer van Al-Ittihad. Hij was eens dicht bij het bondscoachschap, maar na een chaotische procedure van toenmalig technisch directeur Hans van Breukelen werd uiteindelijk Dick Advocaat aangesteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.