Veroordeelde Robinho duikt op in Turkije

Reacties

Robinho gaat zijn carrière voortzetten in de Turkse competitie. De 33-jarige Braziliaan heeft een principeakkoord bereikt met Sivasspor, de nummer acht van de Süper Lig.

Veroordeelde Robinho duikt op in Turkije

De honderdvoudig Braziliaans international werd in november veroordeeld tot een celstraf van negen jaar wegens aanranding, maar is vanwege zijn beroep nog altijd op vrije voeten. Sinds zijn vertrek bij Atlético Mineiro op 1 januari zat hij zonder club. Sivasspor heeft Robinho nu binnengehengeld. Robinho gaat bij de Turkse middenmoter samenspelen met ex-Eredivisionisten Arouna Koné en Sergio Rochet.

Sivasspor is de achtste club in de rijke loopbaan van Robinho, die begon bij Santos. In 2005 maakte hij de overstap naar Europa. Real Madrid legde 24 miljoen euro neer voor de nieuwe Galáctico, maar verkocht hem drie jaar later voor bijna het dubbele aan Manchester City. Daar werd hij één van de eerste aankopen van de voetbalrevolutie, die de club uiteindelijk onder meer twee landstitels opleverde.

Robinho was er toen al niet meer bij, hij was in 2010 naar AC Milan vertrokken. In Milaan speelde hij zijn meeste wedstrijden: 144. Vervolgens werd hij verhuurd aan Santos, alvorens hij de overstap naar China maakte. Sinds februari 2016 speelde hij voor Atlético Mineiro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.