Vermoedelijke opstelling Oranje: Bijlow, Gakpo én 4-3-3-systeem

Reacties

Nederland lijkt woensdagavond in het WK-kwalificatieduel met Noorwegen in een 4-3-3-formatie te gaan beginnen. Ook zijn er basisplaatsen voor Justin Bijlow en Cody Gakpo. Bekijk hieronder de vermoedelijke opstelling.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Bijlow, Gakpo én 4-3-3-systeem
© Pro Shots
Noorwegen
Noorwegen
1 - 1
Nederland
Nederland

Misschien wel de meest opvallende naam is die van Bijlow, die nog geen interlands achter zijn naam heeft. Hij heeft de concurrentiestrijd van Tim Krul en Joël Drommel gewonnen. Het is de vraag of hij ook de nieuwe vaste keeper van Oranje is, aangezien oudgediende Jasper Cillessen momenteel ontbreekt vanwege een blessure.

Achterin krijgt Jurriën Timber op rechtsback de voorkeur boven Denzel Dumfries, die na zijn transfer naar Internazionale nog niet al te veel heeft gespeeld. Centraal achterin speelt Stefan de Vrij in plaats van de geschorste Matthijs de Ligt, hij staat naast de van een zware blessure teruggekeerde Virgil van Dijk. Op linksback speelt Daley Blind.

De heringetreden bondscoach Louis van Gaal kiest dus waarschijnlijk voor 4-3-3 en niet 5-3-2. Zoals verwacht staat Memphis Depay in de punt van de aanval, hij wordt vanaf rechts ondersteund door Steven Berghuis, links van hem is er een basisplaats voor PSV-pareltje Gakpo, die in de eerste weken van het seizoen veel indruk maakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.