Vermoedelijke opstelling Frankrijk: geen basisplaats voor Giroud tegen Oranje

Reacties

Volgens Franse media heeft Randal Kolo Muani vrijdagavond een basisplaats bij Frankrijk in het EK-kwalificatieduel met Oranje. De 24-jarige aanvaller van Eintracht Frankfurt krijgt naar verwachting de voorkeur boven Olivier Giroud.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: geen basisplaats voor Giroud tegen Oranje
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 0
Nederland
Nederland

Giroud was op het WK nog de eerste spits van Frankrijk en bezorgde Oranje in de eerste termijn van bondscoach Ronald Koeman nog een nederlaag in de Nations League, maar de topscorer aller tijden van Les Bleus lijkt vrijdag genoegen te moeten nemen met een plek op de bank. RMC Sport en L'Équipe melden allebei dat Kolo Muani tijdens de besloten training van donderdagavond bij de beoogde basiself hoorde.

Bondscoach Didier Deschamps liet op zijn persconferentie weten dat Kolo Muani inderdaad een optie was om te starten. 'Kolo heeft het voor, tijdens en na het WK heel goed gedaan. Hij heeft een ander profiel dan Olivier en Marcus (Thuram, red.), hij heeft ook de kwaliteiten om naar de zijkant uit te wijken. Hij zal zeker een rol hebben', aldus Deschamps, die niet wilde verklappen of de vijfvoudig international daadwerkelijk zou starten.

Verder herbergt de verwachte opstelling van Frankrijk geen verwachtingen. Mike Maignan (AC Milan) is na het afscheid van recordinternational Hugo Lloris de nieuwe eerste keeper, Ibrahima Konaté is centraal achterin de vervanger van de als international gestopte Raphaël Varane en rechts voorin vervangt Kingsley Coman de geblesseerde Ousmane Dembélé. Aurélien Tchouameni lijkt ondanks kritiek op zijn spel bij Real Madrid zeker van een basisplaats.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Maignan; Koundé, Konaté, Upamecano, Theo Hernández; Tchouámeni, Griezmann, Rabiot; Coman, Kolo Muani, Mbappé.

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.