'Vermeer per direct van Feyenoord naar Club Brugge'

Reacties

Kenneth Vermeer vertrekt per direct naar Club Brugge. De doelman had bij Feyenoord geen uitzicht op een basisplaats en maakt het seizoen op huurbasis af in België. Dat meldt De Telegraaf.

'Vermeer per direct van Feyenoord naar Club Brugge'

De Belgische koploper heeft tevens een optie tot koop bedongen, waardoor de 32-jarige doelman na dit seizoen gekocht kan worden. Vermeer beschikt in Rotterdam over een tot medio 2020 doorlopend contract.

Vermeer verloor in De Kuip de concurrentiestrijd van Brad Jones, die vorig seizoen imponeerde in het kampioensseizoen van de Rotterdammers. Destijds was Vermeer langdurig geblesseerd, maar ook dit seizoen kiest trainer Giovanni van Bronckhorst weer voor de Australische goalie. 

Onlangs vertelde Van Bronckhorst zijn keepers dat Jones ook in de tweede seizoenshelft zou keepen. Bij Vermeer kwam die mededeling hard aan, hij had stiekem verwacht zijn plek weer te kunnen innemen nadat hij anderhalf seizoen moest missen vanwege blessures. 'We hebben de minste tegengoals', stelde Van Bronckhorst in gesprek met VI, 'en je wisselt niet zomaar een keeper. Ik vond het niet nodig. Brad zal blij zijn, Kenneth niet. Maar ik moet keuzes maken.'

Daarmee komt er een einde aan de periode van Vermeer bij Feyenoord. In de zomer van 2014 maakte hij de beladen overstap van Ajax naar Feyenoord, destijds juist om weer meer aan spelen toe te komen. De vijfvoudig Oranje-international doorliep de jeugdopleiding van Ajax en kwam later ook nog op huurbasis uit voor Willem II.

Bij Club Brugge komt Vermeer enkele landgenoten tegen. Stefano Denswil (ex-Ajax) staat er onder contract, evenals Jordy Clasie (ex-Feyenoord) en Ruud Vormer (ook ex-Feyenoord). Laatstgenoemde blinkt dit seizoen uit bij de Belgische lijstaanvoerder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.