Vermaelen-nachtmerrie duurt voort: blessure nummer zeventien

Reacties

Thomas Vermaelen stond afgelopen weekend verrassend in de basis bij Barcelona in de uitwedstrijd tegen Levante. Na 52 minuten zat zijn wedstrijd er alweer op vanwege wéér een blessure.

Vermaelen-nachtmerrie duurt voort: blessure nummer zeventien

Barcelona meldt dat Vermaelen een scheurtje in zijn rechterkuit opgelopen heeft. Door die blessure staat de Belg minimaal een maand buitenspel. Dat betekent dat de linksbenige verdediger dit kalenderjaar niet meer in actie komt en bovendien ook de start van de tweede seizoenshelft mist.

Voor Vermaelen is het alweer zijn zeventiende blessure sinds hij Arsenal medio 2014 verruilde voor Barcelona. Hij miste daardoor al bijna honderd wedstrijden van de Spaanse topclub. Tijdens zijn verhuurperiode aan AS Roma was de ex-Ajacied zeventien wedstrijden afwezig vanwege fysieke ongemakken.

De 33-jarige Vermaelen speelde in vier seizoenen bij Barcelona pas 28 keer mee in de Primera División. Zijn jaar bij AS Roma leverde hem negen optredens in de Serie A op. In totaal kwam Vermaelen in clubverband de laatste vijf seizoenen niet verder dan 59 officiële duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.