Verlossende eerste zege blijft uit voor FC Emmen en Fortuna

FC Emmen en Fortuna Sittard blijven beide op nul overwinningen staan in de Eredivisie. De twee clubs hielden elkaar zondagavond op een gelijkspel in Drenthe.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 2
Fortuna Sittard

Bij FC Emmen was er heuglijk nieuws voor Anco Jansen, hij begon voor het eerst sinds 23 april 2019 in de basisopstelling. Mede door blessureleed kwam hij weinig in actie, maar inmiddels is hij weer fit genoeg voor een basisplaats. Fortuna begon met dezelfde basisspelers als tegen PSV, wat een plek op de bank voor nieuwelingen Jaroslaw Jach en Samuel Moutoussamy betekende.

Fortuna had met achtereenvolgens wedstrijden tegen SC Heerenveen, AZ en PSV een loodzwaar programma voor de interlandperiode. De formatie uit Limburg snakte naar een resultaat, de club won al negen competitiewedstrijden op rij niet, de langste negatieve reeks in de Eredivisie op dit moment. Ook FC Emmen begon niet goed aan het seizoen en won nog niet, terwijl de ploeg uit Drenthe vorig seizoen nooit in vijf opeenvolgende Eredivisie-duels zonder overwinning bleef.

In de achttiende minuut ging het fout achterin bij de thuisclub, met een slechte terugspeelbal van Caner Cavlan en een glijpartij werd de openingstreffer ingeleid: Sebastian Polter schoot beheerst binnen. Vier minuten later breidden de Limburgers de voorsprong uit via Lisandro Semedo, die via de handen van keeper Dennis Telgenkamp raakschoot.

In de tweede helft tapte FC Emmen met de ingevallen debutant Ricardo van Rhijn uit een ander vaatje, het was Nikolai Laursen die na enkele minuten al de aansluitingstreffer verzorgde. Fortuna-keeper Alexei Koselev tikte de bal na een voorzet voor de voeten van de Deen, die niet faalde: 1-2. FC Emmen scoorde, net als Fortuna in de eerste helft, snel nog een keer. Michael de Leeuw genoot van veel vrijheid voor het doel en maakte al glijdend de gelijkmaker.

Het duel stevende af op een gelijkspel en door de arbitrage gebeurde dat ook. Zij zagen dat Fortuna-invaller Emil Hansson buitenspel stond voor hij raak schoot in de slotfase, waardoor de 2-3 uitbleef.

Zo wint FC Emmen voor de vijfde keer op rij niet in de Eredivisie. Fortuna breidt ongewild zijn negatieve reeks van niet-gewonnen wedstrijden uit. Beide clubs bivakkeren niet geheel verrassend rond de degradatiezone van de Eredivisie.