Verkoop Ramselaar beste transferdeal ooit voor Utrecht

Reacties

Bart Ramselaar versterkt definitief de selectie van PSV. De middenvelder doorstond woensdagavond zonder problemen de medische keuring in Eindhoven en wordt donderdag gepresenteerd.

Verkoop Ramselaar beste transferdeal ooit voor Utrecht

PSV en FC Utrecht kwamen woensdag tot een akkoord over Ramselaar. De Eindhovenaren maken in totaal, inclusief prestatiebonussen, ruim zes miljoen euro over naar de Domstad. Voor Utrecht is dat de beste transferdeal ooit. De club verkocht Dries Mertens en Kevin Strootman medio 2011 voor in totaal dertien miljoen euro aan PSV, maar bedong bij die dubbeltransfer geen doorverkooppercentage.

Bij de deal over Ramselaar is er wel een doorverkooppercentage afgesproken, waardoor Utrecht voor de twintigjarige middenvelder uiteindelijk waarschijnlijk meer vangt dan voor Strootman en Mertens, die 6,5 miljoen per persoon opleverden. PSV was aanvankelijk niet van plan om de hoofdprijs te betalen, maar kwam uiteindelijk toch tot een akkoord met Utrecht.

De verwachtingen in Eindhoven zijn dan ook hoog. Ramselaar wordt gezien als een van de grootste talenten van Nederland. In Utrecht werd hij zelfs 'de nieuwe Wesley Sneijder' genoemd. PSV verwacht met Ramselaar een speler binnen te hebben gehaald die in de toekomst uitgroeit tot international en een vaste waarde in het Philips Stadion.

PSV wilde zich aanvankelijk met Marco van Ginkel versterken, maar die transfer ging niet door omdat de middenvelder geblesseerd raakte en pas in januari eventueel vertrekt bij Chelsea. Vervolgens kwam technisch manager Marcel Brands terecht bij Ramselaar, die een transfer naar PSV zelf al direct zag zitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.