Het verjaardagsfeestje van Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz tegen Arminia Bielefeld werd op de valreep gered door een late treffer van Aleksandar Dragovic. Bij VfL Wolfsburg hielp Wout Weghorst zijn ploeg aan een zege op Schalke 04.

Arminia Bielefeld
1 - 2
Bayer Leverkusen

Bij het nog ongeslagen Leverkusen had Bosz wederom een basisplaats ingeruimd voor Daley Sinkgraven, voor wie het een weerzien was met voormalig Ajax-ploeggenoot Mike van der Hoorn, die aan de kant van Bielefeld centraal in de verdediging stond opgesteld. De Nederlandse oefenmeester kon geen beroep doen op middenvelder Ezequiel Palacios, die tijdens zijn interlandtrip met Argentinië geblesseerd werd geschopt.

Er was ongetwijfeld maar één ding wat de vandaag 57 jaar geworden Bosz voor zijn verjaardag wenste: een overwinning. Aanvaller Leon Bailey bewees zijn trainer een goede dienst, door met iets minder dan een half uur op de klok na een prima aanval van Leverkusen de bal keihard tegen de touwen te schieten. Het feestje leek bruut verstoord te worden, toen Leverkusen-doelman Lukás Hrádecky na de rust plotseling gruwelijk in de fout ging bij een terugspeelbal van Sinkgraven. De goalie verslikte volledig in de bal en zag hem tot zijn eigen afgrijzen zo het doel inrollen.

Tot het laatste fluitsignaal bleef Leverkusen aandringen met het kenmerkende aanvallende spel en de verdiende overwinning kwam er toch nog. Een afvallende bal viel voor de voeten van Dragovic, die de bal hard binnen schoot: 2-1. Daardoor boekte Leverkusen zijn vijfde overwinning op rij in de Bundesliga, waarin de ploeg van Bosz dit seizoen nog ongeslagen is.

Schalke 04
Schalke 04
0 - 2
VfL Wolfsburg

Net als Leverkusen was ook Wolfsburg tot deze speelronde in de Bundesliga nog ongeslagen. Met Schalke trof Wolfsburg, waar Wout Weghorst uiteraard een basisplaats had, een ideale tegenstander om een driepunter aan die reeks toe te voegen. De club uit Gelsenkirchen was tot zaterdagmiddag liefst 23 Bundesliga-duels op rij zonder overwinning.

Voor de Nederlander leek het in de openingsfase van het duel een ware speeltuin. Al na zes minuten bracht hij zijn ploeg op voorsprong met een knappe kopbal uit een hoekschop. Amper een minuut daarna kreeg Weghorst een uitgelezen kans de voorsprong te verdubbelen, maar dat liet hij na. De tweede Wolfsburg-goal kwam er wel en dat was deels te danken aan Weghorst, die de bal met wat geluk voor de voeten van Xaver Schlager schoof. In de tweede helft liet Weghorst nog een uitgelezen mogelijkheid liggen om zijn vijfde treffer van het seizoen te maken en dus bleef het 0-2.

1899 Hoffenheim
3 - 3
VfB Stuttgart

Hoffenheim moest zonder Kevin Vogt, Sebastian Rudy, Robert Skov, Jacob Bruun Larsen, Munas Dabbur, Ishak Belfodil en Sargis Adamjan – allemaal afwezig wegens coronaperikelen – een einde maken aan een dramatische reeks van Bundesliga-vijf duels zonder zege. Dat was tegen het al zes competitieduels ongeslagen VfB Stuttgart echter een lastige opgave.

De 1-0 van Christoph Baumgartner gaf Hoffenheim hoop, maar Die Schwaben sloegen daarna snel terug via Nicolás Gonzaléz en Silas Wamangutia. Na de eerste Bundesliga-goal van de van Tottenham Hotspur gehuurde Ryan Sessegnon en een rake penalty van Andrej Kramaric dacht Hoffenheim alsnog te winnen, maar in de extra tijd maakte Marc Kempf nog de 3-3.

Borussia Mönchengladbach
1 - 1
FC Augsburg
FC Augsburg

Ook Borussia Mönchengladbach verspeelde in de slotfase een overwinning tegen het FC Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw en Alfred Finnbogason. Een vroege goal van Florian Neuheus leek voldoende voor de Champions League-deelnemer, zeker toen bij Augsburg invaller Raphael Framberger in korte tijd twee keer geel kreeg. Maar Daniel Caligiuri maakte nog gelijk.