Verhaar gaat avontuur aan bij Ajax Cape Town

Reacties

Thomas Verhaar maakt de overstap van Sparta Rotterdam naar Ajax Cape Town. Sparta gunt de dertigjarige aanvaller het 'mooie avontuur'.

Verhaar gaat avontuur aan bij Ajax Cape Town

De linkspoot kwam in 2014 over van de amateurs van VOC. Sparta was zijn eerste profclub. Met 24 treffers was Verhaar zeer belangrijk in zijn tweede seizoen, waarin Sparta de titel greep. Zijn teller stopt bij 41 goals in 129 officiële wedstrijden. Verhaar neemt vrijdag in de rust van het thuisduel met Roda JC Kerkrade afscheid van de Sparta-supporters.

Technisch manager Henk van Stee geeft op de clubsite uitleg over het vertrek van Verhaar: 'Thomas heeft de kans gekregen aan een mooi nieuw avontuur te beginnen, een kans die wij hem gunnen. In de afgelopen jaren is Thomas van grote waarde geweest voor de club, waarvoor wij hem dankbaar zijn. Thomas zal altijd welkom blijven op Het Kasteel en wij wensen hem veel succes voor de toekomst.'

Dit seizoen kwam Verhaar tot nul goals en vijf assists in negen officiële duels. De buitenspeler had een aflopend contract in Rotterdam. In Zuid-Afrika gaat Verhaar samenwerken met hoofdtrainer Andries Ulderink. Ajax Cape Town degradeerde vorig seizoen en speelt momenteel op het tweede niveau. Na zeventien van de dertig duels staat de ploeg tweede.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.