Verhaal van Özil is er na droomtransfer niet beter op geworden

Reacties

Mesut Özil blijft kwakkelen met zijn vorm en fysieke gesteldheid, ook na zijn gewenste vertrek bij Arsenal. De Duitse middenvelder staat voorlopig aan de kant met een enkelblessure en mist zo enkele cruciale duels met Fenerbahçe.

Verhaal van Özil is er na droomtransfer niet beter op geworden
© Pro Shots

In het 1-1 gelijkspel tegen Antalyaspor van afgelopen donderdag ging het mis voor Özil, die door zijn enkel ging. Met een van pijn vertrokken gezicht werd hij per brancard van het veld gedragen. Inmiddels is bekend geworden dat hij een scheurtje in de gewrichtsband van zijn enkel heeft opgelopen.

Voor die blessure staat een herstelperiode van minimaal vier weken en dus is Özil er bijvoorbeeld niet bij als Fenerbahçe in speelronde 31 van de Turkse competitie concurrent Besiktas treft. Winst in dat duel kan de titelkansen van Fenerbahçe aanzienlijk vergroten.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2020/2021

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Beşiktaş
40
26
6
8
89-44
+45
84
2
Galatasaray
40
26
6
8
80-36
+44
84
3
Fenerbahçe
40
25
7
8
72-41
+31
82
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het blessurenieuws is het volgende vervelende bericht voor Özil, die na zijn vertrek bij Arsenal weinig heeft uit kunnen richten voor zijn nieuwe werkgever. Tot nu toe staat de teller voor de Duitser op zeven wedstrijden, waarvan hij er vier als basisspeler begon en eenmaal de volle negentig minuten speelde. De balans: nul doelpunten en nul assists.

Özil maakte op 2 februari zijn eerste speelminuten na 332 dagen zonder voetbal, bij Arsenal speelde hij bijna een jaar geleden zijn laatste wedstrijd. Op 7 maart 2020 werd hij voor het laatst ingezet door manager Mikel Arteta. Op zoek naar speelminuten en eerherstel werd een bijzondere deal met Fenerbahçe gesmeed. Er werd geen transfersom betaald en Fenerbahçe raakt voorlopig ook geen geld kwijt aan salariskosten.

Het in zware geldnood verkerende Fenerbahçe heeft simpelweg sportief succes nodig om de dreiging van een faillissement af te zwakken, maar kan de komende weken dus geen beroep doen op zijn sterspeler. In de weken van de waarheid moet Özil toekijken en dreigt zijn zo gedroomde glansrol in de Turkse titelstrijd op weinig uit te lopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Özil
Meer over M. Özil
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.