Verguisde goalgetter Icardi wacht nog vele gevechten

Reacties

Mauro Icardi draagt Internazionale dit seizoen, in goede en slechte tijden. Dinsdag slechtte de geobsedeerde goalgetter de grens van 25 Serie A-goals tijdens de 4-0 zege op Cagliari. Een blik op het Milanese koopje en zijn toekomst.

Verguisde goalgetter Icardi wacht nog vele gevechten

Sinds zijn komst voor slechts 13 miljoen euro van Sampdoria in 2013 was Icardi liefst 103 keer trefzeker in 177 officiële duels voor Inter. De Argentijn, die op zijn negende verhuisde naar de Canarische eilanden, kwam via de jeugdopleiding van Barcelona en de club uit Genua terecht in Milaan.

Daar hielp hij Inter dit seizoen terug aan de top van de Serie A. Even was de ploeg van trainer Luciano Spalletti zelfs koploper, daarna trad een hevig verval in. Desondanks staat Icardi na 29 wedstrijden op 25 competitietreffers, een evenaring van de prestaties van oud-Interista's Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic. Daarmee neemt de 25-jarige spits bijna de helft van de productie van zijn ploeg voor zijn rekening.

Icardi is een spits die vaak aan één voet- of hoofdbeweging genoeg heeft om tot scoren te komen, zelfs uit de meest onmogelijke hoeken. Ook dit seizoen was hij weer veel wedstrijden compleet onzichtbaar, maar verliet Inter het veld met drie punten omdat Icardi op één of twee momenten toesloeg.

De aanvaller is zo belangrijk voor Inter geworden, dat de club meer eist dan het uitvoeren van zijn ambacht: afmaken. Icardi werd al op zijn 22ste benoemd tot Capitano, een rol waarin hij het vorig seizoen op z'n zachtst gezegd aan de stok kreeg met de aanhang. Naar aanleiding van een aanvaring met de fans schreef hij in zijn autobiografie: 'Ik zal honderd criminelen uit Argentinië over laten komen en ze ter plekke laten vermoorden.'

Ook na de mea culpa van Icardi, op aandringen van (destijds nog) trainer Frank de Boer, kwam er een stevige respons van de Inter-supporters. 'Hij is niet onze captain en dat zal hij nooit zijn. Hij is dood voor ons.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toch staat een aanzienlijk deel van de fans dit seizoen ongetwijfeld weer op de banken voor Icardi. Omdat hij simpelweg te belangrijk is voor een ploeg die zonder hem zelfs ver verwijderd zou zijn van de strijd om een Champions League-ticket. 'We zijn erg gelukkig dat we over hem beschikken. Hij heeft een persoonlijkheid die boven alles uitstijgt. Hij wordt nooit beïnvloed door dingen die buiten het veld gebeuren', aldus sportief directeur Piero Ausilio vorige week.

De door Ausilio aangekaarte randzaken bevatten twee belangrijke thema's rondom Icardi's (nabije) toekomst. Het lijkt erop dat de productieve spits het WK moet missen, omdat Argentijns bondscoach Jorge Sampaoli voor andere spelers kiest. Icardi staat niet alleen: zelfs Juventus-smaakmaker Paulo Dybala moet vrezen voor zijn plek. Daarnaast zijn er de sluimerende geruchten over een vertrek van Icardi, naar Real Madrid welteverstaan. Dat is de club die veruit het meest in verband wordt gebracht met de afmaker.

Volgens Spalletti is Icardi echter nog lang niet uitgeleerd in Milaan, zo gaf de trainer maar weer eens aan na de zege van dinsdag. 'Een speler als hij moet niet blij zijn. Natuurlijk zijn 25 goals veel, maar hij leert nu ook in te zakken, het veld kleiner te maken en meer aan de bal te komen. Iedereen die zegt dat hij slechts moet afwachten en scoren, doet hem onrecht aan. Want als hij harder werkt, zal hij twee keer zoveel scoren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.