'Vergeten' Gutiérrez dolblij met duidelijk signaal van PSV-fans

Reacties

'Guti, Guti, Guti'. De naam van Erick Gutiérrez werd zondagmiddag minutenlang gescandeerd door het publiek in Eindhoven. Uiteindelijk werden de fans op hun wenken bediend en mocht hij een kwartier voor tijd invallen in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-1).

'Vergeten' Gutiérrez dolblij met duidelijk signaal van PSV-fans

Het spel van PSV sprankelde niet in het thuisduel met ADO Den Haag en dus wilden de Eindhovense fans dat Mark van Bommel met maatregelen kwam. Die maatregelen kwamen er met de invalbeurten van Gutiérrez en Cody Gakpo. Voor eerstgenoemde waren het zijn eerste speelminuten sinds 3 februari, toen de Mexicaan de laatste tien minuten mee mocht doen in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-0). Sindsdien bleef hij liefst tien wedstrijden zonder speelminuten op de bank. En dat terwijl hij na zijn komst voor zes miljoen euro van het Mexicaanse CF Pachuca in zijn eerste vier competitiewedstrijden liefst drie keer trefzeker was en hij in zijn eerste acht competitiewedstrijden ook vier assists afleverde.

Speler Wedstrijden* Goals Assists
Pablo Rosario 29 0 1
Jorrit Hendrix 28 1 4
Gaston Pereiro 25 10 6
Érick Gutiérrez 13 3 4
Mohammed Ihattaren 11 0 0
Michael Sadílek 9 1 0
Dante Rigo 5 1 0
Mauro Júnior 4 0 0
Bart Ramselaar 4 0 0
* Wedstrijden in de Eredivisie

Mohammed Ihattaren, Michael Sadílek: allebei streefden ze Gutiérrez in die tussentijd voorbij in de pikorde op het Eindhovense middenveld. 'Omdat ik vond dat we het beter met andere jongens konden doen', legde Van Bommel voor de camera's van de NOS de speelminuutloze maanden van Gutiérrez uit. 'We hebben wel meer spelers op de bank die langere tijd niet spelen. Ik probeer het elftal zo bij elkaar te stellen dat het functioneert. Je hebt meerdere spelers, meerdere karakters en andere kwaliteiten. De ene keer heb je die speler nodig en de andere keer heb je die speler nodig. Als iedereen maar weet wat hij moet doen als hij er in komt.'

De Mexicaan zelf bleef altijd optimistisch en deelde regelmatig zijn vreugde op Twitter als zijn ploeg, ook zonder hem, weer eens drie punten bij mocht schrijven. Vandaag verstuurde hij weer een tweet na zijn eerste speelminuten sinds ruim twee maanden. 'Bedankt aan alle fans voor de steun. Geweldig gevoel!'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het riekt ernaar dat Van Bommel het publiek beloont op deze manier'
VI's Marco Timmer blikt terug op de overwinning van PSV op ADO Den Haag én de invalbeurt van Gutiérrez.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.