Verdrietige Di María (32) genegeerd bij Argentinië: 'Te oud? Dan is Messi dat ook'

Reacties

Lionel Scaloni, bondscoach van het Argentijnse elftal, maakte afgelopen week de dertig namen bekend die het namens Argentinië mogen opnemen in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Ecuador (8 oktober) en Bolivia (13 oktober) voor het WK 2022 in Qatar. Ángel Di María stond niet bij dat dertigtal namen. De sterspeler van PSG heeft geen idee waarom.

Verdrietige Di María (32) genegeerd bij Argentinië: 'Te oud? Dan is Messi dat ook'
© Pro Shots

'Ik kan nergens een uitleg vinden, want ik heb er ook geen gehad. Het is heel moeilijk voor me. Ik heb er eerlijk gezegd echt geen woorden voor, want het nationale team is voor mij het maximale. Dat is het voor iedere speler. Ik doe alles voor het land, net zoals ik alles voor de club doe. Ik werk kei- en keihard elke wedstrijd en training en ik wil dolgraag met Argentinië naar het WK. Dan is het moeilijk om te begrijpen dat ik niet opgeroepen ben', uit Di María zijn onvrede op de Argentijnse radio.

Scaloni heeft Di María, die met PSG de Champions League-finale haalde, niet gebeld. 'Maar ik zal blijven vechten om bij het nationale elftal te komen. Wat er ook gebeurt, ik ga niet met mijn hoofd omlaag hangen. Ik weet dat je uiteindelijk altijd beloond zal worden als je jezelf blijft inzetten. Dat is wat ik in mijn hele carrière al heb gedaan en ik kan mezelf dan ook niets kwalijk nemen. Als ze me niet bellen is dat omdat ze dat niet willen en andere spelers erbij willen hebben', zegt Di María, die voor vier duels werd geschorst nadat hij een tegenstander in het gezicht spuugde in het duel met Olympique Marseille.

Di María is inmiddels 32 jaar oud, maar hij denkt niet dat hij té oud is. 'Ben ik met 32 jaar te oud? Dat zeggen veel mensen, maar ik laat elk weekend zien dat dit niet zo is. Ik blijf rennen zoals ik dat altijd gedaan ben. Ik sta elk weekend naast Neymar en Kylian Mbappé. Als ik niet word opgeroepen omdat ik te oud ben, dan mogen Leo (de 33-jarige Lionel Messi red.) en Nicolás Otamendi (32 jaar, red.) ook niet meer. Lionel is 33 jaar. Dan is hij ook te oud. Dan houd je dat beleid aan voor iedereen en niet alleen voor mij.'

De moed opgeven? Dat doet de Argentijnse spelmaker niet. 'Ik speel al een jaar lang op een heel hoog leven en hoewel ik niet word opgeroepen ben ik niet van plan daarmee te stoppen. Ik hoop met heel mijn ziel dat ik weer word opgeroepen voor Argentinië. Het doet heel veel pijn van binnen, want elke keer als ik scoor of een assist geef hoop ik dat het voldoende is om opgeroepen te worden voor het nationale team. Dat is iets wat ik al sinds mijn twaalfde voel en altijd zal blijven voelen.'

Bekijk hieronder de Argentijnen die wel zijn opgeroepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.