Verdient Padt een herkansing bij Oranje? 'Zijn cijfers zijn uitstekend'

Reacties

In zijn laatste Groningse jaar is Sergio Padt (30) bezig aan een van de beste seizoenen uit zijn carrière. De doelman van FC Groningen werd echter al tweeënhalf jaar niet meer opgeroepen voor Oranje.

Verdient Padt een herkansing bij Oranje? 'Zijn cijfers zijn uitstekend'
© Pro Shots

Padt (30) was onder Ronald Koeman een tijdje de vaste derde doelman van het Nederlands elftal, maar raakte uit beeld na het veelbesproken treinincident. Zijn laatste oproep dateert van september 2018.

Bij FC Groningen is Padt echter bezig aan een bijzonder goed seizoen, volgens hemzelf het beste jaar sinds de bekerwinst in 2015. Die bewering wordt gestaafd door cijfers, want na Ajax kreeg geen enkele Eredivisie-ploeg zo weinig tegendoelpunten als FC Groningen. Pas 24 keer hoefde de na dit seizoen naar Ludogorets vertrekkende Padt te vissen; negen van de 24 wedstrijden hield hij de nul.

Vindt trainer Danny Buijs dat Padt richting de WK-kwalificatieduels van eind maart een herkansing verdient bij de nationale ploeg? 'Vooropgesteld: ik bepaal niet wie er geselecteerd wordt voor Oranje. Bovendien heb ik ook geen goed beeld van wat de Nederlandse keepers in het buitenland presteren. Maar als je naar Sergio's cijfers kijkt, dan zijn die echt uitstekend, zeker voor een club als FC Groningen.'

'Hoe dat zich verhoudt tot wat andere keepers presteren, is aan de bondscoach. Sergio kan alleen doen waar hij zelf invloed op heeft, en dat is goed keepen. Dat doet hij dit seizoen tot nu toe absoluut, en hopelijk voor ons trekt hij deze vorm tot in mei door', besluit Buijs.

Tijdens de meest recente interlandperiode zaten Marco Bizot, Tim Krul en Joël Drommel bij de Oranje-selectie. Jasper Cillessen en Justin Bijlow ontbraken destijds vanwege blessureleed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer S. Padt
Meer over S. Padt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.