Verdedigers-vloek slaat weer toe bij Feyenoord

Reacties

De ziekenboeg van Feyenoord is overvol en ook dit weekend tegen Roda JC Kerkrade moet trainer Giovanni van Bronckhorst het met een verdediger minder doen. Miquel Nelom meldt zich met knieklachten op de al zo lange lijst van blessuregevallen in de defensie.

Verdedigers-vloek slaat weer toe bij Feyenoord

De linksback kreeg in de KNVB-beker tegen de amateurs van Swift een kans in de basisopstelling, maar hield een knieblessure over aan het duel in De Kuip (4-1). Nelom voegt zich met zijn kwetsuur bij verdedigers Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Sven van Beek. Daarnaast is Renato Tapia – die door Van Bronckhorst in het hart van de defensie werd opgesteld – ook geblesseerd. Overigens is er wel goede hoop dat Van Beek en Tapia er binnenkort weer bij zijn, mogelijk al als Feyenoord volgende week tegen Shakhtar Donetsk speelt in de Champions League.

Op de persconferentie voor het duel met Roda JC (zaterdag, aftrap 18.30 uur) kwamen de blessures natuurlijk aan bod. Feyenoord staat na het pijnlijke verlies tegen Ajax (1-4) vijfde in de Eredivisie, met acht punten achterstand op koploper PSV. 'Het is moeilijk om een hoofdoorzaak te noemen. We hebben veel blessures, daarom speel je nooit of nauwelijks met een vaste formatie. Dat is wel anders dan vorig seizoen', kijkt Van Bronckhorst tijdens het persmoment terug op het kampioensjaar.

Ook het aantal nieuwelingen in de selectie zorgt voor wat aanpassingsproblemen. 'We hebben een aantal nieuwe spelers moeten inpassen, die een stap omhoog hebben gezet van een andere club naar een topclub. Dat zijn twee dingen die anders zijn dan vorig jaar.' Daar wordt in de media echter geen rekening mee gehouden. De kritiek is fel op Feyenoord en Van Bronckhorst. 'Het verrast mij niet, je wordt beoordeeld op de resultaten. We komen uit een heel succesvolle periode, waarin we drie prijzen in twee jaar hebben gepakt. Het kampioenschap is nog maar net achter de rug, maar zo snel kan het gaan in de voetballerij.'

Gustafson
Voor Simon Gustafson wordt de wedstrijd Roda JC – Feyenoord een bijzondere. De middenvelder wordt dit seizoen door de Rotterdammers uitgeleend aan de formatie uit Limburg. Van Bronckhorst is tevreden met de huidige situatie. 'Hij laat het nu zien bij Roda. Hij wordt sterker en ontwikkelt zich. Ik reken er nog op dat hij hier kan doorbreken. Hij krijgt veel speeltijd en dat is op dit moment het beste voor hem.'

'Keuzes Van Bronckhorst mogen best verrassender bij Feyenoord'
Roda JC ruikt bloed door 'after transfer dip' Feyenoord
'Ondergrens Feyenoord lijkt iedere week lager te liggen'
De samenvatting van de bekerwedstrijd Feyenoord - Swift.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.