Verbluffende Agüero is de ware vrees van de groten

Reacties

Sergio Agüero en topwedstrijden: het is een combinatie die altijd werkt. Dat liet de spits van Manchester City zondag ook weer zien tegen Chelsea, toen hij met drie doelpunten een gigantisch aandeel had in de klinkende 6-0 overwinning.

Verbluffende Agüero is de ware vrees van de groten

De dertigjarige Agüero stond niet alleen voor de zoveelste keer op in een topwedstrijd, hij greep ook de nodige records. Zo heeft hij nu al elf hattricks gemaakt in de Premier League in zijn carrière, evenveel als Alan Shearer. Laatstgenoemde zag als analist van de BBC hoe zijn record werd geëvenaard.

'En hij gaat mijn record nog verbreken ook. Het is wachten op zijn twaalfde, dertiende en veertiende hattrick. Ik gun het hem en City moet heel erg blij zijn met zo'n spits', reageerde Shearer, die door zijn voormalig Newcastle United-ploeggenoot Jermaine Jenas werd gefilmd op het moment dat Agüero zijn hattrick voltooide tegen Chelsea.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook een record van Arsenal-legende Thierry Henry sneuvelde door de voetbalshow van Agüero. De Argentijn maakte namelijk voor de negende keer een hattrick in het Etihad Stadium, geen enkele andere speler maakte ooit zoveel hattricks in hetzelfde stadion. Henry had het oude record in handen met acht drieklappers op Highbury.

Om het nog mooier te maken schaarde Agüero zich ook nog in een ander bijzonder rijtje. Hij werd na Wayne Rooney (Manchester United), Ryan Giggs (Manchester United), Henry (Arsenal), Frank Lampard (Chelsea) en Steven Gerrard (Liverpool) pas de zesde speler ooit die in de Premier League rechtstreeks betrokken was bij 200 doelpunten voor één club.

De briljante cijfers zijn voor Agüero geen reden om het rustiger aan te doen. 'Ik ben erg trots op deze prestatie, maar ik blijf mezelf nieuwe doelen stellen. Ik ben op dit moment vooral heel blij met deze overwinning en natuurlijk met de manier waarop we hebben gespeeld', bleef de Argentijn bescheiden na zijn heldenrol.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.