Verblijf van probleemkind Seys in Waalwijk komt abrupt ten einde

Reacties

Dylan Seys en RKC Waalwijk zijn dinsdag uiteengegaan. De vleugelspeler was bezig aan zijn derde seizoen bij de Brabanders, maar kwam nauwelijks meer in actie onder trainer Fred Grim. Hij maakte zichzelf eerder dit seizoen onmogelijk bij de club.

Verblijf van probleemkind Seys in Waalwijk komt abrupt ten einde
© Pro Shots

In de zomer werd al duidelijk dat er vrijwel geen toekomst meer was voor Seys binnen de club. Hij had moeite zijn rol als wisselspeler te aanvaarden en trapte in de eerste wedstrijd tegen VVV-Venlo al na, waarbij hij ontsnapte aan rood. De technische staf ging enige tijd later over tot actie zette Seys terug naar de beloften, terwijl hij vorig seizoen nog twaalf keer scoorde en negen assists gaf. Daarmee droeg hij bij aan promotie naar de Eredivisie.

Na de terugzetting naar de beloften ging het niet beter. Twee weken geleden verloor RKC op eigen veld met 1-2 van Ajax en keek Seys vanaf de tribune toe. Daar maakte hij een filmpje van Ajax-fans die vuurwerk afstaken en zong hij mee met hen. Hij verwijderde zijn Instagram-bericht weliswaar, maar toen was het al door velen gezien.

RKC liet de actie ongemoeid, maar heeft nu alsnog afscheid genomen van Seys. In een kort statement bedankt de club hem voor zijn doelpunten en assists in het shirt van de Waalwijkers. Waar Seys zijn loopbaan voortzet is nog niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer D. Seys
Meer over D. Seys
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.