Verbeek na spannende ontknoping naar laatste zestien Azië Cup

Het Oman van Pim Verbeek heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de strijd om de Azië Cup. Door een late zege op Turkmenistan eindigt zijn ploeg als een van de vier beste nummers drie in de groepsfase.

Oman
Oman
3 - 1
Turkmenistan

Het kwartet vult namelijk de nummers een en twee van de zes poules aan en zo de laatste zestien ploegen. Oman en Turkmenistan verloren de eerste twee duels in Groep F, maar konden zich bij winst nog plaatsen.

Het elftal van Verbeek greep die kans. Ahmed Kano opende de score voor Oman, waarna Altymyrat Annadurdyyew de stand gelijk trok. In de slotfase sloeg de thuisploeg toe. Zes minuten voor tijd scoorde Mohsin Al-Ghasani en in de slotseconden maakte Mohamed Al-Musalami ook nog de 3-1.

Door dat laatste doelpunt is Oman niet meer afhankelijk van de laatste wedstrijden in de andere groepen en helemaal zeker van een plek bij de laatste zestien, waar Iran de tegenstander is.

Japan
Japan
2 - 1
Oezbekistan
Oezbekistan

Groepsgenoten Japan en Oezbekistan waren al voor de laatste groepswedstrijd geplaatst. In het laatste duel pakte Japan de groepswinst. Yoshinori Muto en Tsukasa Shiotani waren trefzeker. FC Groningen-speler Ritsu Doan kreeg rust en bleef op de bank. Japan speelt in de achtste finale tegen Saoedi-Arabië.