Verbeek laakt inconsequente arbitrage bij nieuwe tegenslag Twente

Reacties

FC Twente-trainer Gertjan Verbeek vindt het ontzettend overdreven dat scheidsrechter Siemen Mulder hem tijdens het duel met AZ naar de tribune stuurde. De Tukkers gingen in de slotfase ruim onderuit: 0-4.

Verbeek laakt inconsequente arbitrage bij nieuwe tegenslag Twente

Twente keek tegen AZ al vroeg tegen een achterstand aan door een benutte strafschop van Alireza Jahanbakhsh. Na de pauze kwam de thuisploeg langzaam maar zeker iets beter in de wedstrijd, maar precies op dat moment moest Twente verder met tien man. Cristián Cuevas kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Joris van Overeem. Zijn eerste prent kreeg hij na een opstootje met Jahanbakhsh.

'Ik verwijt hem de eerste gele kaart, dat heb ik hem ook gezegd', vertelde Verbeek voor de camera van FOX Sports. 'Dat is ongedisciplineerd. Hij pakt al te veel gele kaarten. Dat hij op deze manier weer een gele kaart krijgt is niet slim.

Na de tweede gele kaart voor de Chileense jeugdinternational moest Verbeek het slot van de wedstrijd vanaf de tribune bekijken. 'Ik vind trouwens dat ik onterecht werd weggestuurd', zei Verbeek. Volgens de trainer waren er drie incidenten waar een gele kaart ook niet had misstaan. 'In de eerste helft bij Adam (Maher, red.). De bal was al weg en dan raken ze hem. Dan fluit hij wel en krijgen we een overtreding mee, maar het kwaad is dan al geschied. Het gebeurde nog een keer bij Adam en ook nog een keer bij Freddy (Fredrik Jensen, red.). Twee tellen later doet Cristián hetzelfde en krijgt hij wél een gele kaart. Dat is inconsequent.'

'Maar we moeten het bij onszelf zoeken', vervolgde Verbeek. 'Ik vind wel wat van die voorvallen, maar Cristián heeft het er zelf naar gemaakt. De scheidsrechter lette extra op hem, waardoor hij uiteindelijk zijn tweede geel kreeg.' Verbeek begreep totaal niet waarom hij door de arbitrage naar de tribune werd gestuurd. 'Ik vroeg aan de vierde man waarom ik werd weggestuurd. Ik maakte volgens hem een wegwerpgebaar. Nou ja, als dat het enige is dat ik heb gedaan… Dan vind ik het wel heel zwaar gestraft.'

Door de nederlaag bivakkeert FC Twente nog altijd in de onderste regionen van de Eredivisie. Komende zondag wacht een uitwedstrijd tegen Ajax (12.30 uur).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.