Verbeek: 'Ik hoop dat Willem II alsnog degradeert'

Willem II haalde met een 2-1 overwinning zijn gram op AZ-trainer Gertjan Verbeek, die in de aanloop naar het duel in Tilburg zeer kritisch was over de tegenstander.

Verbeek: 'Ik hoop dat Willem II alsnog degradeert'

Verbeek kon er zich niet druk over maken, dat zijn uitlatingen in Tilburg waren gebruikt ter motivatie. 'Als ze daar hun inspiratie vandaan halen, dan moeten ze zich diep schamen. Dan hoop ik dat ze alsnog degraderen', deed hij er na de 2-1 zege voor Willem II nog een schepje bovenop.

Verbeek beleefde geen gelukkige avond. 'Gemakzucht, onderschatting, te veel spanning van het moeten, ondermaats; we hebben als team gefaald', vatte hij de prestaties van AZ in Tilburg samen.

Héctor Moreno maakte het in de ogen van Verbeek helemaal bont. De Mexicaanse verdediger liet zich van zijn slechte kant zien, met de rode kaart voor een overtreding op Evgeniy Levchenko als dieptepunt.

'Als je je zo voor de tweede keer laat gaan, dan heb ik je niet meer nodig', zei de AZ-coach. 'Het heeft zeker gevolgen voor hem. Hij krijgt waarschijnlijk een schorsing voor drie wedstrijden en we gaan zeker niet in beroep.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ