Verbeek duidelijk over toekomst: 'Ik heb genoeg andere hobby's'

Reacties

Gertjan Verbeek is niet meer van plan om in Nederland aan de slag te gaan als trainer. Een vervolg van zijn trainersloopbaan is desondanks nog niet helemaal uitgesloten.

Verbeek duidelijk over toekomst: 'Ik heb genoeg andere hobby's'
© Pro Shots

Verbeek zat vorige week als coach op de bank bij de regioselectie Manderveen voor een oefenduel met Heracles Almelo, een van zijn voormalige werkgevers. Verbeek is een goede bekende van de voorzitter van de plaatselijke voetbalvereniging, die ook sponsor is van Heracles. ‘Een vriendendienst’, zegt Verbeek in de nieuwste aflevering van de traditionele VI-rubriek Pezen in de Provincie.

De ex-trainer van onder meer Heracles, SC Heerenveen, Feyenoord, AZ en FC Twente werd in november vorig jaar aan de kant gezet bij Almere City, zijn laatste dienstverband in Nederland. De club paste niet bij zijn verwachtingen en zijn aanpak paste niet bij de spelersgroep. Verbeek merkte het tijdens een nederlaag tegen MVV. ‘Het leek wel sabotage. Dat was de bloody limit.’

Een nieuwe uitdaging bij het gedegradeerde Heracles zag Verbeek ook niet zitten. ‘Zij weten dat ik niet meer wil. Veertig jaar lang heb ik de agenda van de KNVB moeten volgen. Heb ik geen zin meer an. Ik heb een dochter van vijf en genoeg andere hobby’s. Hooguit sta ik nog open voor iets in het buitenland. Een mooi avontuur voor het gezin. Indonesië, Amerika. Ergens bondscoach worden, misschien. Maar in Nederland wil ik geen functie meer.’ Of het duel tussen de regioselectie Manderveen en Heracles zijn afscheid is als trainer in Nederland? ‘Zou zomaar kunnen’, besluit de Rambo van Dalfsen.

Lees hieronder het hele verhaal. VI ging langs bij veel meer duels in de voorbereiding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.