Verbeek drukt direct al stempel bij FC Twente

Reacties

Het is niet het meest exotische oord voor een mini-trainingskamp en de trainer van dienst had het liever anders gezien. Toch slaat FC Twente deze week voor een paar dagen de kampen op in Wolfsburg. De selectie van Gertjan Verbeek werkt daar donderdag een oefenduel af met de plaatselijke Bundesliga-club.

Verbeek drukt direct al stempel bij FC Twente

'Ik had liever een paar dagen goed doorgetraind in Nederland, maar deze afspraak stond al', aldus de opvolger van de ontslagen René Hake. 'Een voordeel is wel dat we in een wedstrijd de jongens aan het werk kunnen zien die afgelopen zondag niet gespeeld hebben.' Zijn eerste werkweek bij FC Twente benutte Verbeek vooral voor observeren en analyseren. De trainingen volgde hij op afstand en liet hij grotendeels over aan zijn assistenten Jan de Jonge en Marino Pusic. 'Ik ben tussentijds gekomen en dat geeft al aan dat FC Twente in een lastige situatie zit', aldus Verbeek.

'Door te praten, te luisteren en te kijken probeer je te begrijpen waarom dingen zijn gegaan zoals ze zijn gegaan. De komende weken zal ik wel steeds meer zaken naar me toe trekken. Ik ben tenslotte gehaald om leiding te geven.' Toch drukte Verbeek vorige week direct al zijn stempel op de gang van zaken bij FC Twente. Waar voorgangers als Alfred Schreuder en René Hake ook al klaagden over de slechte gesteldheid van de trainingsvelden als gevolg van een bodemziekte, nam Verbeek direct een rigoureuze maatregel. De coach vindt trainen op de eigen accommodatie te gevaarlijk en wijkt daarom de komende maanden uit naar de voormalige velden van amateurclub ATC ’65.

Daarnaast verschoof hij de groepstrainingen naar de middag. In de ochtend kan Verbeek zodoende de noodzakelijke werkzaamheden als technisch manager afwerken. De rest van de technische staf gaat dan individueel met de spelers aan het werk. Het is de bedoeling dat ook de spelers uit het beloftenteam aansluiten.

Ook in de speelwijze van FC Twente voerde Verbeek al enkele aanpassingen door. Waar aanvallende middenvelder Fredrik Jensen voorheen direct doorjoeg op de centrale verdediger van de tegenstander, hield Verbeek de Fin tegen PSV langer in het middenveld. In die linie werd ook de manier van verdedigen – meer zone en minder man tegen man – gewijzigd. 'Bij FC Twente is lang niet alles slecht en ik zal zeker niet het hele idee van voetballen overhoop halen', aldus Verbeek na de 4-3 nederlaag tegen PSV. 'Door kleine veranderingen proberen we het grote geheel vooral stabieler te krijgen. Dat is wel een voornaam probleem van deze ploeg.'

De beelden van hoe FC Twente bijna een punt pakte bij het debuut van Gertjan Verbeek.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.