Verbazing over Onana: 'Van der Sar had dit niet in zijn hoofd gehaald'

Reacties

Andries Jonker heeft zondagochtend aan tafel bij Voetbal International Live zijn onbegrip geuit over een actie van Ajax-doelman Andre Onana in de allesbeslissende Champions League-clash met Atalanta Bergamo.

Verbazing over Onana: 'Van der Sar had dit niet in zijn hoofd gehaald'
© Pro Shots

Jonker zag Onana na een klein uur spelen wel erg veel tijd nemen in de opbouw. De 58-jarige Amsterdammer, die de afgelopen decennia werkte bij topclubs als Barcelona, Bayern München, VfL Wolfsburg en Arsenal, keek het moment nog eens terug en verbaasde zich toen nog meer. 'Er is iets fout, je moet het maar eens terugkijken. In minuut 59 krijgt Onana een terugspeelbal, die dribbelt op zijn gemak richting de middencirkel, voorbij zijn twee centrumverdedigers. Hij houdt een seconde of acht de bal vast', haalt Jonker het moment terug.

'Edwin van der Sar kon net zo goed voetballen, maar die had dit niet in zijn hoofd gehaald. Als coach, als mijn spelers dat doen, dan ga je echt vragen: Ben je wel goed bij je hoofd? Want wat heeft dat voor zin? Wat doe je? Wat wil je hier nu mee bereiken? Zijn medespelers hadden ook kunnen zeggen: Vriend, dat je dat bij een 4-0 voorsprong tegen FC Emmen doet, dat kan. Maar wat ben je nou in godsnaam aan het doen?', aldus Jonker.

'Dit was een absolute topwedstrijd. Ik heb er gelukkig een hele hoop mee mogen maken. Het gaat er alleen maar om: wij moeten winnen. Niet om wat jij wil laten zien. Het is totaal niet functioneel om die bal acht seconden vast te houden, want er is nog maar een half uur te gaan. En het is ook totaal niet functioneel om je eigen verdedigers voorbij te dribbelen. Dan denk ik bij mezelf: Snappen jullie nou wat je in je handen hebt? Want op het moment dat ze geen Champions League spelen, kost dat de club een hoop geld, maar het scheelt ook een hoop geouwehoer in de spelersgroep, want ze gaan gelijk roepen: "Ik wil weg, want ik wil Champions League spelen."'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier de hele uitzending terug:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.