Verbaasde Real-voorzitter: 'Geen invloed gehad op vertrek Messi'

Reacties

Florentino Pérez ontkent dat hij een hand heeft gehad in het vertrek van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain. De preses van Real Madrid kwam woensdag met een persverklaring naar aanleiding van een opmerkelijke beschuldiging van een voormalig Barcelona-medewerker.

Verbaasde Real-voorzitter: 'Geen invloed gehad op vertrek Messi'
© Pro Shots

Jaume Llopis, een voormalig lid van de Espai Barça-commissie die onderzoek doet naar de staat van de faciliteiten van de Catalaanse club, haalde dinsdag in verschillende media snoeihard uit naar Pérez. Zijn lange verhaal kwam erop neer dat de Real-preses samen met Barcelona-ceo Ferran Reverter heeft samengespannen om voorzitter Joan Laporta ervan te overtuigen dat het financieel voor Barcelona onhaalbaar zou zijn om Messi te behouden.

'Laporta werd onder druk gezet door zijn CEO aan de ene kant en Florentino aan de andere kant. Zij hebben hem ervan overtuigd dat Messi de club moet verlaten en dat hij niet de deal met CVC (een deal die La Liga sloot met een investeringsfonds) moet tekenen. Reverter en Pérez zijn ook al heel lang met elkaar bevriend.'

Voor Pérez reden om zijn persafdeling aan het werk te zetten. 'Het is onmogelijk dat ik invloed heb gehad op het vertrek van Messi, of op welke beslissing van Barcelona dan ook', luidt zijn reactie. 'En het is nonsens dat ik lang ben bevriend met Reverter. We hebben elkaar twee keer ontmoet.'

Llopis is pas sinds kort niet meer betrokken bij Barcelona. Hij legde zijn taken neer omdat de Catalanen afscheid namen van Messi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.