Venema op schot bij monsterzege FC Utrecht

FC Utrecht heeft woensdagavond in Vleuten een ruime oefenzege geboekt op COV DESTO. FC Groningen was in Drenthe net te sterk voor Nieuw Buinen.

COV DESTO - FC Utrecht 0-14
Trainer Jean-Paul de Jong stuurde een mix van ervaring en jeugd het veld in tegen de amateurs van DESTO, die ongetwijfeld lang hadden uitgekeken naar de clash met de Eredivisie-ploeg. Lang konden de gastheren echter niet hopen op een stunt. Binnen elf seconden was het namelijk al 0-1 via Sylla Sow. Utrecht nam geen gas terug en bracht de stand nog voor rust naar 0-7 via twee treffers van Lukas Görtler en liefst vier doelpunten van Nick Venema.

Venema was het afgelopen seizoen in de Jupiler League goed voor dertien competitietreffers en was woensdag dus opnieuw op schot. Na rust stuurde De Jong elf andere spelers het veld in en liep de score via Simon Makienok (2), Sander van de Streek (2), Odysseus Velanas, Mark van der Maarel en de jarige Willem Janssen uit naar 0-14.

Opstelling FC Utrecht eerste helft: Marsman; Klaiber, Leeuwin, Zwartjens, Guwara; Van Overeem, Strieder, Emanuelson, Sow; Görtler, Venema
Opstelling FC Utrecht tweede helft: Jensen; Troupée, Hoogenhout, Janssen, Van der Maarel; Velanas, Kali, Van der Streek, Boussaid; Makienok, Joosten

Nieuw Buinen - FC Groningen 1-2
Zonder Sergio Padt, Ludovit Reis, Jesper Drost, Ahmad Mendes Moreira, Django Warmerdam en Ajdin Hrustic nam Groningen het in Drenthe op tegen Nieuw Buinen. Toch kon trainer Danny Buijs over relatief veel eerste-elfal-spelers beschikken. Zij stelden teleur in de eerste helft, die geen doelpunten opleverde.

Na rust bleef alleen doelman Kevin Begois staan en was het verder de beurt aan de jonkies. Via Michael Breij en Tim Freriks trokken de bezoekers toch nog aan het langste eind, al werd het wel nog even spannend na een rake strafschop van de thuisploeg.

Opstelling FC Groningen eerste helft: Begois; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Absalem; Van de Looi, Jenssen, Antuna; Doan, Cassierra, Van Weert.
Opstelling FC Groningen tweede helft: Begois; Riksman, Ploem, Wouters, Kramer; Postma, Bouman, Hardijk; Breij, Sefer, Freriks.