Veltman wordt moedeloos van Ajax: 'Same old story'

Ajax-aanvoerder Joël Veltman baalt van de gemiste kansen van zijn ploeg tegen ADO Den Haag zondagmiddag (0-0). Ondanks 32 doelpogingen kregen de Amsterdammers de bal niet langs doelman Robert Zwinkels.

'Het was weer the same old story', verzuchtte Veltman bij FOX Sports. 'Je bent beter, je houdt de nul, maar je scoort niet', legde de rechtsachter uit. 'Die bal moet er gewoon een keer in. Volgens mij hadden wij in de eerste minuut al een heel goede kans', doelt de captain op een veelbelovende aanval die strandde vanwege een matige voorzet van Justin Kluivert.

'In de laatste minuut gaan er ook nog drie man onder een voorzet door en werd een poging van David Neres geblokt. Dat was wel typerend', vond Veltman. 'ADO stond erg compact. Natuurlijk moet het tempo bij ons omhoog, maar er lag vrij veel ruimte achter hun verdediging. We hadden wel een aantal loopacties, maar de pass was telkens nét niet goed.'

Na de eerste helft was Veltman nog vol vertrouwen. 'Ik zei in de rust dat we ons niet gek moesten laten maken door het publiek, dat natuurlijk wat meer wil zien. Dat wil kansen zien en daardoor ga je misschien te gehaast die kansen creëren. Waardoor het een net niet-bal is in plaats van een honderd procent-bal. Dat zag je wel een paar keer.'

Ondanks de adviezen van Veltman speelde Ajax voor de tweede keer onder Erik ten Hag met 0-0 gelijk. 'Dit zijn wel heel dure punten', gaf de rechtsback toe.