Veltman woedend: 'We zijn honderd procent genaaid'

Joël Veltman heeft geen goed woord over voor het handelen van scheidsrechter Gianluca Rocchi. Volgens de verdediger is Ajax bestolen bij het 4-4 gelijkspel tegen Chelsea in de Champions League.

Het was een ongekende minuut voor Ajax halverwege de tweede helft. Na één Chelsea-aanval, waarbij voordeel werd gegeven, kreeg zowel Daley Blind als Joël Veltman zijn tweede gele kaart. Veltman raakte de bal in het strafschopgebied met zijn arm, waarna dus een strafschop werd gegeven. Volgens de Ajacied werd het ongelukkige hands veel te zwaar bestraft door de Italiaanse arbitrage.

De verdediger deed na afloop bij Veronica zijn verhaal: 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb mijn armen langs mijn lichaam en ik heb van de scheidsrechter meegekregen dat dit kan. Dat is het ook geen penalty. En als hij hem dan geeft, dan is het niet ook nog eens geel.'

De verslagenheid was groot na de rode kaart. Vanuit de kleedkamer kreeg hij mee hoe Chelsea op gelijke hoogte kwam. 'Ik zat samen met Daley in de kleedkamer. Dan hoop je op een punt', zei Veltman, die wel trots was op hoe zijn ploeggenoten met de situatie omgingen. 'Ze hebben gevochten als leeuwen. Daar ben ik trots op. Complimenten aan die gasten. We zijn honderd procent genaaid. Als je na twee rode kaarten een punt overhoudt, dan mag je tevreden zijn. Maar als je met 1-4 voorstaat en het dan nog weggeeft, is dat ook heel gek.'

Lees hieronder de reactie van Ajax-captain Dusan Tadic.

Promes: 'Met 4-1 voor bij Chelsea, dat is niet niks'