Huntelaar eist goal van Tadic op, Ronaldo in tranen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Huntelaar eist goal van Tadic op, Ronaldo in tranen

• Het zit Klaas Jan Huntelaar nog steeds niet lekker dat de eerste goal van Ajax tegen SC Heerenveen (4-1) aan Dusan Tadic gegeven is. De spits van Ajax schoot een vrije trap via de rug van Tadic binnen en vindt dus dat de goal op zijn naam moet komen, zo herhaalt hij nog maar eens voor aanvang van de training van de Amsterdammers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Toby Ol-der-vay-reld, Tee-bo Cor-twa, Stefan Duv-rye, Hans Hatta-boo-er en Martin der-Own. Inderdaad, de UEFA pakt maandag weer uit met een snelcursus 'hoe spreek je de namen van voetballers uit'. U had de namen van Toby Alderweireld, Thibaut Courtois, Stefan de Vrij, Hans Hateboer en Marten de Roon natuurlijk meteen ontdekt. Klein quizje: welke namen worden er bedoeld met Eh-ting, Doo-shan Tad-itch, Vonder-Bake en Zee-eck? Bekijk hier het antwoord.

Cristiano Ronaldo is in een interview met Piers Morgan op de Britse televisie in tranen uitgebarsten. De Portugese superster werd emotioneel nadat beelden van zijn overleden vader te zien waren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• De 1-0 van Ajax tegen SC Heerenveen afgelopen zaterdag. Wie maakte die treffer nu eigenlijk? Een vrije trap van Klaas Jan Huntelaar werd door Dusan Tadic dusdanig van richting veranderd dat de bal in de bovenhoek verdween. Tadic wist er niets van, maar tijdens de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Lille vertelde Ajax-trainer Erik ten Hag en verdediger Joël Veltman dat Tadic de goal op zijn naam heeft gekregen. Althans, intern. 'Veltman was scherprechter en heeft een oordeel geveld', aldus Ten Hag, die uitlegde dat ze bij Ajax de Serviër als doelpuntenmaker hebben genoteerd. 'Dus ik verwacht dat Tadic Huntelaar nog heel veel assists gaat geven, want hij staat nu bij hem in het krijt.'

• Tja, en dan sta je aan de vooravond van je Champions League-debuut met Atalanta Bergamo, en dan word je door de UEFA zo neergezet. Marten de Roon heeft er zo zijn eigen gedachten bij.

• Twee weken geleden was Sadio Mané nog in alle staten over het zelfzuchtige gedrag van zijn teamgenoot Mo Salah, die tegen Burnley voor eigen succes ging in plaats van oog te hebben voor de vrijstaande Mané. Na zijn wissel kookte hij van woede. Maar nu is alles weer pais en vree. 'Problemen met Salah? Dat is vergeten', zei Mané tegen L'Équipe. 'Soms gebeurt er iets dat ik niet over mijn kant kan laten gaan. Maar we hebben de vrede getekend en zijn weer zo goed bevriend als we ervoor waren.'

• Alle onrust bij Valencia bracht in herinnering dat Gary Neville er ooit ook trainer was. Zo'n vier jaar geleden tekende hij bij de Spaanse club om na vier maanden alweer te vertrekken. Op de vraag wat het raarste was wat hem werd gevraagd te tekenen, volgde het veelzeggende antwoord: 'Het contract met Valencia.'

'Wie nu nog zegt dat de VAR het voetbal aantrekkelijker heeft gemaakt, of leuker, snapt er volgens mij weinig van. En eerlijker is het dus ook niet. Integendeel.'
Willem van Hanegem is allesbehalve enthousiast over de videoarbiter. 'Het was eerlijker geworden als ze alleen de écht grote fouten eruit zouden halen. Gewoon, met een televisietje bij de vierde man. Die grijpt dan alleen in bij heel duidelijke blunders. Klaar is Kees.' (AD).

Kevin Strootman had zondag reden voor een feestje en een grapje. De Oranje-international vierde het met zijn vrienden…

• Oefening baart kunst, heet het. Rick Karsdorp liet zondag met zijn benutte strafschop zien dat dit gezegde in ieder geval opgaat voor de Feyenoorder.

'Ik weet niet of hij dit ziet. Maar ik hoop het wel, dan mag hij een liedje zingen!'
• Ajax-linksback Nicolás Tagliafico leeft nog in ongewisse of zijn landgenoot Lionel Messi zijn fraaie goal tegen SC Heerenveen ook heeft gezien. (De Telegraaf)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.