Veldwijk verlaat Jeonbuk Motors en doet stapje terug

Reacties

Lars Veldwijk blijft actief in Zuid-Korea. De 28-jarige spits verlaat Jeonbuk Motors al na een half jaar en vervolgt zijn carrière bij Suwon FC, de huidige koploper van het tweede niveau. Bij Jeonbuk was Veldwijk uit de gratie geraakt.

Veldwijk verlaat Jeonbuk Motors en doet stapje terug

'Ik heb hier vooral pech gehad', gaf Veldwijk eerder deze maand aan tegen VI. 'In eerste instantie ging alles voorspoedig. Iedereen was tevreden, ik zou gaan spelen. Maar vijf dagen voor de eerste wedstrijd liep ik een kleine blessure op, aan mijn meniscus. Had ik een paar weken last van. Ik zat wel elke keer bij de selectie, maakte mijn minuten vanaf de bank en scoorde bij mijn debuut. Maar het team draaide al die weken goed, zodat de coach geen reden ziet iets te veranderen. Daarbij werkt de Onder-22 regel natuurlijk niet in mijn voordeel.'

Veldwijk verwees naar de Zuid-Koreaanse regel die voorschrijft dat elke ploeg minimaal één speler jonger dan 22 in de basis moet opstellen, en er daarnaast nog eentje op de bank moet hebben. 'En de enige speler die goed genoeg is om te starten, is helaas ook een spits.'

Veldwijk gaf toen al aan dat er interesse was uit Zuid-Korea, maar er waren ook contacten in Zuid-Afrika en Nederland. Het is dus Suwon FC geworden, waarmee de aanvaller sportief een stap terug doet. Jeonbuk is na elf speelrondes de nummer twee van de K-League, terwijl Suwon een niveau lager na tien wedstrijden bovenaan staat. Spits Byong-Jun An is topscorer met negen treffers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Veldwijk
Meer over L. Veldwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.