Veldwijk maakt zich op voor eerste eindtoernooi met Zuid-Afrika

Reacties

Lars Veldwijk mag zich op gaan maken voor de strijd om de Afrika Cup. De aanvaller van Sparta Rotterdam is door bondscoach Stuart Baxter opgenomen in de definitieve selectie van Zuid-Afrika.

Veldwijk maakt zich op voor eerste eindtoernooi met Zuid-Afrika

Veldwijk, tweevoudig international van Zuid-Afrika, maakte dit seizoen 24 goals in 36 wedstrijden voor Sparta Rotterdam in de Keuken Kampioen Divisie. Vervolgens bewerkstelligde Veldwijk in de play-offs promotie naar de Eredivisie met de Rotterdammers. Het is voor Baxter voldoende aanleiding om de boomlange aanvaller mee te nemen naar Egypte, waar 21 juni het toernooi om de Afrika Cup van start gaat.

Veldwijk, wiens vader uit Zuid-Afrika komt, maakte op 15 november 2016 al zijn debuut voor Bafana Bafana tegen Mozambique. Pas in maart 2019 kwam hij tegen Libië tot zijn tweede optreden voor de Zuid-Afrikanen. Naast Veldwijk zijn Vitesse-middenvelder Thulani Serero en Kamohelo Mokotjo, voormalig speler van onder meer PEC Zwolle en FC Twente, opgenomen in de lijst van 23 spelers.

Zuid-Afrika start het toernooi op 24 juni met een groepswedstrijd tegen Ivoorkust. Op 28 juni is vervolgens Namibië de tegenstander. Marokko is 1 juli de laatste tegenstander in Groep D van het Afrikaanse landentoernooi.

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep D Afrika Cup 2019 Egypt

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
3
0
0
3-0
+3
9
2
Ivoorkust
3
2
0
1
5-2
+3
6
3
Zuid-Afrika
3
1
0
2
1-2
-1
3
4
Namibië
3
0
0
3
1-6
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.